Kultur

Klart for norsk kinovår

Det kommer mange norske filmer de neste månedene. Du kan se både komedier, thrillere og detektiven Varg Veum.

Komedien «Tomme tønner 2 – Det brune gullet» vises allerede på kinoene. I alt 20 norske filmer kommer de neste to til tre månedene.

Blant dem er dommedags-komedien «Mennesker i solen». Der spiller kjente skuespillere som Kjersti Holmen, Ane Dahl Torp og Ingar Helge Gimle. Komedien handler om dommedag. Den har en alvorlig undertone. Men det er først og fremst mye humor i filmen. Ifølge nyhetsbyrået NTB blir «Mennesker i solen» trolig en vinner blant publikum.

– Den begynner som et kammerspill, men ender som noe helt annet. Hvis vi kan smile av oss selv, er denne filmen en kommentar til at vi er så opptatt av oss selv. Men først og fremst skal det være humor, sier regissør Per-Olav Sørensen til NTB.
Filmen vil være ferdig i løpet av februar.

For de som liker psykologiske thrillere, kommer filmen «Babycall». Pål Sletaune har skrevet manus og har regien i filmen. Den handler om Anna og hennes åtte år gamle sønn. De er på flukt fra guttens voldelige far. Anna kjøper en babycall for å overvåke sønnen. Men merkelige ting kan høres på babycallen fra andre steder i blokka. Anna overhører det hun tror er mordet på et barn. Hovedrollen i filmen spilles av den svenske skuespilleren Noomi Rapace. Hun ble kjent for rollen som Lisbeth Salander i filmene fra Stieg Larssons bøker.

Spenning blir det også i filmene om detektiven Varg Veum. Først kommer filmen «Svarte får» som har premiere 21. januar. Trond Espen Seim spiller fortsatt hovedrollen. Med i filmen er også Line Verndal, Lene Nystrøm og Bjørn Floberg. Varg Veum oppdager at det er mye han ikke vet om sin kjæreste Karin. Da hennes søster forsvinner, lover han Karin å finne henne. Men så oppdager han at den prostituerte søsteren har halliker som ikke nøler med å drepe folk som hindrer dem. Varg Veum oppdager at to saker kan ha noe med hverandre å gjøre. Det er en gammel dødsbrann og en druknet mann blant fiskene i Akvariet i Bergen.

Tre måneder senere er detektiven på kinolerretet igjen i «Dødens drabanter». Filmene er laget fra forfatter Gunnar Staalesens romaner med samme navn.

Siste utgave

På forsiden nå