Kultur

Mer kung fu for Madcon

Madcon blir igjen å høre som pandaen Pos venner. Det er i den nye filmen «Kung Fu Panda 2».

Fredag har filmen «Kung Fu Panda 2» premiere på norske kinoer. Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam synger i gruppa Madcon. De har for lengst vært i studio og lånt stemmene sine – til en kneler og en ape. Det skriver nyhetsbyrået NTB. En kneler er en type gresshoppe.

– Vi så egentlig for oss noen andre roller. Tshawe ville være den slemme. Jeg prøvde å høres asiatisk ut for å få Jackie Chans rolle. I stedet ble jeg en liten kneler og Tshawe ble apen, sier Yosef Wolde-Mariam til NTB.

LES MER HER: Selger mer enn Lena

Madcon gjør det meste sammen. Selv når de gjør ting utenom musikken.

– Vi er blitt en pakke, gliser Tshawe, mens Yosef legger til:

– Vi er som Knoll og Tott, Yin og Yang. Men jeg er blitt spurt om å være med i «Torsdag kveld fra Nydalen» – uten Tshawe. Det er første gang!

De to er stadig på reise i Europa med Madcon. Samtidig er de også er i ferd med å lage to plater. Men de sier ikke nei til så mye.

– Vi klager ikke, vi lever drømmene våre, sier Tshawe.

I «Kung Fu Panda » gir Yosef stemme til kneleren Mantis. Han er den minste av ekspertene på kampsport i filmen. Men han er ikke redd for noe – bortsett fra knelerhunner. I filmen røper Mantis litt om savnet av faren. Han ble spist av moren etter at Mantis ble unnfanget.

– Forrige gang, i 2008, ladet jeg opp til en skikkelig innsats og så for meg mange replikker. Men som Mantis hadde jeg ett ord og tre stønn! Denne gangen har jeg mange mange flere linjer – og mye stønn og skrik, sier en fornøyd Yosef.

Tshawe Baqwa har stemme-rollen som Monkey. Det er den tøffe apen som i originalen spilles av selveste Jackie Chan.

– Det er litt uflaks. Originalen bygger på skuespillernes innsats. Jackie er en slåsskjempe, ingen poet. Selv om de har prøvd å la ham snakke litt mer enn i forrige film, så var det nok ikke så lett. For replikkene mine har økt fra tre til fem ord og litt flere stønn, ler Tshawe.

Innimellom de to pandafilmene har de også lånt stemmer til filmen «Rio». Der har de spilt de vimsete fuglene Nico og Pedro. Yosef Wolde-Mariam forteller at de har fått høre at musikere har en fordel. Det er når de skal jobbe med dubberoller. Årsaken er at de har rytmen.

– Men det er vanskelig likevel, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå