Kultur

Dyr oppussing

Nationaltheatret i Oslo må pusses opp. Det vil bli dyrt.

Nationaltheatret i Oslo trenger en oppussing. Prisen kan bli så høy som 675 millioner kroner. Tidligere trodde Statsbygg at det ville koste 300 millioner kroner å pusse opp Nationaltheatret. Det skriver nettavisa Aftenposten.no. Statsbygg er ansvarlig for bygninger som staten eier.

LES MER HER: Frister med ulv og video

Aftenposten har fått tak i et brev fra Statsbygg til Kultur-departementet. I brevet skriver Statsbygg om den høye prisen. Det vil bli så dyrt fordi bygningen er i veldig dårlig stand.

Kultur-departementet mener at det blir for dyrt. Men departementet vil ikke si noe konkret om saken. De vil vente til begynnelsen av neste år før de sier noe mer. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det vil ta rundt to år å pusse opp teatret både inne og ute. Statsbygg mener at teatret bør stenge mens arbeidet holder på.

– Vi skal ikke legge oss opp i om teatret stenger. Vi ønsker at oppussingen blir gjort ordentlig, og at alt pusses opp på én gang, sier Hanna Geiran til Aftenposten. Hun er fungerende seksjons-sjef ved Riksantikvaren. De passer på gamle bygg i Norge.

Nationaltheatret er en fredet bygning. Det er et kulturminne.

Siste utgave

På forsiden nå