Kultur

Hedres for radioteater

Skuespiller Ane Dahl Torp har fått Radioteatrets pris Blå fugl. Det er for sin innsats på NRK radios teater i 2012.

Radioteatrets pris Blå fugl for 2012 gikk til skuespilleren Ane Dahl Torp. Hun fikk prisen for sine roller i NRK radio. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Prisen ble delt ut på direkten i radioprogrammet Nitimen tirsdag. Teatersjef Yngvil Kiran delte ut prisen. Det var særlig ett stykke som gjorde at Torp fikk prisen.

– Jeg kunne si veldig, veldig mye om Ane. Men det er utrolig hvordan hun klarer å fremstille hovedpersonen i stykket «Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve». Det handler om en kvinne som virker vellykket, men som har angst, sier Kiran.

Ane gjør det både med dypt alvor og med masse selvironi, sier Kiran.

Stykket er laget etter svenske Ann Heberleins bok ved samme navn. Kiran forteller at mange lyttere tok kontakt etter at stykket ble sendt. De sa de kjente seg igjen.

– Det blir på en måte gjort ufarlig. Angst er ikke nødvendigvis bare sykdom, sier hun.

LES MER HER: Grotesk «Antichrist» på scenen

Ane Dahl Torp forteller at produksjonen var veldig spesiell også for henne.

– Jeg hadde drømt om å gjøre en monolog i Radioteatret. Det er et utrolig lite og tett format som det er veldig gøy å jobbe med, sier hun. En monolog er når bare én skuespiller snakker på scenen.

Torp fikk også Heddaprisen i fjor. Det var for årets beste kvinnelige hovedrolle. Den fikk hun for rollen som Shen Te i «Det gode mennesket fra Sezuan» ved Det Norske Teatret.

Prisen Blå fugl deles ut hvert år. Den ble delt ut første gang i 1985.

Siste utgave

På forsiden nå