Kultur

Marianns vanskeligste rolle

Skuespiller Mariann Hole spiller en ung kvinne som gjør mye for å kjenne frihet. Hun sier det er den vanskeligste rollen hun har spilt.

Om en uke står skuespiller Mariann Hole på scenen på Nationaltheatret i Oslo. Da skal hun spille hovedrollen i forestillingen «Lulu – Pandoras eske». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Lulu er en ung kvinne som gjør mye for å føle seg fri. Hun er sammen med mange menn og bruker dop. Hun vil ikke tenke på fortiden eller framtiden. Hun vil bare leve nå.

– Det er en erotisk forestilling, som krever mye nærhet, sier Hole til NTB.

Stykket ble skrevet av tyske Frank Wedekind på slutten av 1800-tallet. Da var det var forbudt å sette opp stykket.

LES OGSÅ HER: Færre går på teater

Etter hvert begynner Lulu å bli psykisk syk.

– Det har begynt å klikke litt for henne. Alle snakker om sexen i stykket, men det er lett å glemme at dette er en forestilling om et helt menneske som forsøker å finne kjærligheten. Hun tror hun finner den et par ganger, men det går dårlig, sier Hole.

Hole sier at det er et fantastisk stykke. Flere sier at rollen Lulu minner om en kvinnelig Hamlet. Hamlet er hovedrollen i det kjente stykket «Hamlet». Det ble skrevet av den britiske forfatteren William Shakespeare.

LES OGSÅ HER: «Halvbroren» blir TV

Mariann Hole er 31 år gammel. Hun har blant annet spilt rollen som Vera i TV-serien «Halvbroren». Den ble sendt på kanalen NRK i vår. Hole er også kjent for sin rolle i TV-serien «De sju søstre», som ble sendt på kanalen TV 2.

Hole sier at hun aldri har hatt en så stor rolle som Lulu før.

– Den er veldig vanskelig, også fysisk. Jeg er på scenen nesten hele tiden. Etter prøvene har jeg nesten krøpet hjem, sier hun til NTB.

For å bli god til å spille Lulu, har Hole blant annet prøvd seg som aktmodell. En aktmodell er en modell som ikke har klær på seg.

– Jeg gjorde det fordi Lulu er modell. Jeg skal ikke være nakenmodell i vår forestilling. Men det var en veldig spennende å gjøre det, sier Hole.

Forestillingen har premiere onsdag 28. august.

LES OGSÅ HER: Høye hopp med Birk og Ronja

I høst skal også Nationaltheatret sette opp forestillingen «Ronja Røverdatter». Forestillingen har premiere lørdag 7. september.

– Jeg tror det kan bli en helt enestående forestilling for hele familien. Den har med fantasi og barnas lek. Og den gjengen som står på scenen er i god form, sier teatersjef Hanne Tømta.

Janne Heltberg spiller Ronja. Hun er tidligere turner. Mads Sjøgård Pettersen spiller Birk. Han har gjort mye akrobatikk og kampsport.

Siste utgave

På forsiden nå