Kultur

Åpner filmfestival med jordskjelv

En norsk katastrofefilm får åpne den 46. norske filmfestivalen i Haugesund.

Jordskjelv-filmen «Skjelvet» vises første gang søndag 19. august. Da skal den åpne filmfestivalen i Haugesund i Rogaland. Det melder ledelsen for festivalen.

Filmen handler om et stort jordskjelv i selve hovedstaden vår. Den er regissert av John Andreas Andersen. Den er en oppfølger til Roar Uthaugs film «Bølgen» fra 2015.

I «Skjelvet» får vi igjen møte Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner sine rollefigurer. De har rømt fra Vestlandet til Oslo. Men det er ikke er fred og harmoni som venter dem i hovedstaden.

– Også denne filmen er blitt både storslagen og spennende. Den viser i tillegg et meget sterkt menneskelig drama, sier Tonje Hardersen om filmen. Hun er direktør for filmfestivalen i Haugesund.

Regissør John Andreas Andersen er glad for at «Skjelvet» får åpne årets filmfestival.

– Jeg er veldig stolt over hva «Skjelvet» er blitt. Jeg gleder meg til å få lov til å vise den for publikum for første gang. Den kommer med scener vi aldri har sett på kino i Norge før, sier han.

Under filminnspillingen sa Ane Dahl Torp til nyhetsbyrået NTB:

– Det er en mørkere tone denne gangen. «Bølgen» startet jo med en slags god stemning. Det er ikke tilfellet her. I «Bølgen» ble det gjort skikkelig plass til å bli godt kjent med karakterene. Slik rekker publikum å bry seg om dem. Det var noe av årsaken til suksessen til filmen. Den tanken føres videre her.

Vi mennesker er ulike når det kommer til å takle kriser. Hun sier filmen utforsker dette.

– Videre blir det ganske enkelt sinnssykt å se Oslo falle i bakken. Som dere kan se på pressebildene, går det ganske hardt for seg i sentrum. Bygninger raser, og bakken revner.

Siste utgave

På forsiden nå