Kultur

Bel Canto er tilbake

Bel Canto spiller sammen igjen etter 20 år. Gruppas nye låter skal lokke folk til scenen i Oslo og Tromsø.

Bel Canto skal spille sammen igjen. Det er 20 år siden de første medlemmene i gruppa har spilt sammen. Bel Cantos første «nye» konsert  blir på musikkfestivalen Døgnvill. Den skjer i 2. til 4. september i Tromsø.
- Vi skal spille gamle slagere i arktisk preg, sier Anneli Drecker til nettavisa Nordlys.no. Hun er vokalist i Bel Canto.

Bel Canto spiller på Døgnvill-festivalens storscene. Og det blir ikke bare gamle låter folk får høre.
- Vi kan nesten garantere at vi kommer til å spille noe nytt materiale, sier Nils Johansen.

Det er ikke bare folket i nord som får sjansen til å se bandet. Gruppa spiller også en konsert på Rockefeller i Oslo. Det skjer 24. september.

Bel Canto er en musikkgruppe fra Tromsø. De ble startet i 1985 av Nils Johansen, Anneli Drecker, og Geir Jenssen.

Gruppa dro ut av landet for å få platekontrakt. De fikk napp hos det belgiske plateselskapet Crammed Discs. De første platene ga de ut med bandnavnet Bel Kanto. De kalte seg Bel Kanto med k i Norge. Årsaken var at de ikke ville blandes sammen med sangkoret Bel Canto. Gruppen samarbeidet blant andre med Erik Halfdan Meyn. Sammen laga de låta «Kiss of spring». Meyn er amatørmusiker og journalist for TV-kanalen NRK.

Gruppa var en av de første i Norge til å bruke datamaskiner i musikken. Det skjedde både i studio og på konserter.
Senere brukte Bel Canto også andre instrumenter i musikken. Det var takket være Johansen. Han er god til å spille mange instrumenter. Han spiller blant annet bass, gitar, fløyte og mandolin. Han har også spilt fiolin siden han var barn.

I 1990 forlot Geir Jenssen bandet. Han ville jobbe med andre prosjekter. Og bandet fortsatte som en duo. Geir Jenssen er blant annet kjent for musikk-prosjektene Bleep og Biosphere. På Døgnvill-festivalen 2010 opptrer han igjen sammen med Bel Canto.

Siste utgave

På forsiden nå