Kultur

Bløffet i ett år

Unni Askeland har laget en film som må avlyses. Det er fordi hovedpersonen bløffet om hvem han er.

Unni Askeland har laget en film om drapene som skjedde i Hadeland i 1981. John Charles Hoff, Johnny Olsen og Espen Lund ble dømt for drapene. De tre var medlem i en nynazistisk gruppe sammen med to andre. De hadde stjålet våpen. Da de to siste medlemmene ville ha betaling, bestemte Espen Lund at de måtte dø. John Charles Hoff og Johnny Olsen skjøt dem. Alle tre ble dømt for drapene.

Nå har Unni Askeland laget et kunstfilm-prosjekt. Det er ti filmer. Den ene filmen heter «Fearstory». Den handler om Hadelandsdrapene og John Charles Hoff. Mye av filmen er intervjuer med Hoff.

Onsdag skrev Dagbladet om Unni Askeland og filmen hennes.

Nå viser det seg at mannen som er intervjuet i filmen, ikke er Hoff. Mannen som ble intervjuet har lurt Askeland til å tro at han er drapsmannen, men det er ikke sant.

– Jeg ble veldig urolig da jeg fikk vite at det var laget en film om det som skulle være meg. De er lurt av en tulling, sier en 52 år gammel mann.

52-åringen er den egentlige John Charles Hoff. Han har skiftet navn. Men han tok kontakt med Dagbladet da han leste avisen.

– Personen som er intervjuet er ikke den han sier han er. Unni Askeland har jobbet med filmen i ett år. Mannen som ble intervjuet har lurt henne, sier Rolf Stavnem til nyhetsbyrået NTB. Han er daglig leder i Galleri Fineart der filmen skulle vises. Det blir nå ikke noen visning av filmen.

Unni Askeland er lei seg.

– Jeg har jobbet med prosjektet nesten ett år. Jeg og mannen stolte på hverandre. Jeg har aldri opplevd å bli lurt sånn på denne måten. Det er trist. Jeg synes synd på mannen som er den egentlige Hoff, sier hun.

Mannen som Askeland har intervjuet sier unnskyld for det han har gjort.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå