Kultur

Børner inn i Russland

Roy Gundersen skulle aldri kjøre billøp igjen. Men så stikker datteren av i et løp som ender i Russland.

Over 400.000 nordmenn har sett filmens «Kongens nei» på kino. Der spiller Anders Baasmo Christiansen kronprins. Fra i kveld (onsdag) ser du han kjøre fort og rått. Da har bilfilmen «Børning 2» premiere på kinoer i Norge.

– Variasjon er viktig. Kall dette et friminutt. Jeg sitter bak rattet i en fantastisk Mustang 67-modell. Den er full av hestekrefter. Med «Kongens nei» får jeg gledet interessen min for historie. Med «Børning» handler det om å kjøre bil, sa Christiansen til nyhetsbyrået NTB tidligere.

Han spiller rollen som Roy Gundersen. Gundersen ble straffet med fengsel i to år fordi han kjørte gateløp. Men nå vil han skjerpe seg. Han begynner å jobbe på en bensinstasjon. Slik vil han forbedre livet sitt. Han vil også være et forbilde for datteren Nina, skriver nettstedet filmweb.no.

Men så inviterer kjæresten hans (Jenny Skavlan) til fest. Gamle venner dukker opp. De ber ham om å bli med på et nytt løp.

Løpet skal starte i Fosnavåg. Så kjøres det gjennom Sverige og Finland. Målet er Murmansk i Russland. Roy vil ikke være med. Men datteren Nina skal kjøre løpet sammen med kjæresten sin Charlie. Da må Gundersen forsøke å stoppe henne.

Og det går fort for seg, ifølge anmeldere i programmet «Filmpolitiet». Det sendes på kanalen NRK.

– Kjøringen er tøff, og noen ganger spektakulær. Høydepunktene er en skibakke i Oppdal og et kappløp med en isbryter.

De synes likevel det er mest morsomt å følge Otto Jespersen og Sven Nordin. De er med i billøpet som Nybakken og Doffen. De er ikke så veldig glad i hverandre. Årsaken er det som skjedde i slutten av filmen «Børning». Filmpolitiet mener også at handlingen kanskje er litt tynn. Men at filmen ikke trenger det.

VGs anmelder mener bilkjøringen er de beste i «Børning 2». «Det er mer og heftigere kjøring i denne. Bedre stunts og mer spennende landskap med vinter og snø å komme seg gjennom. Slik unngår filmen å bli kjedelig», skriver de.

Filmen har aldersgrense seks år. Det er Hallvard Bræin som har regissert filmen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå