Kultur

Dixie Chicks klare for Norge igjen

Fan av bandet Dixie Chicks? I april får du en ny sjanse til å høre countryrocken deres i Norge.

Jentebandet Dixie Chicks regnes for det kvinnelige bandet som har solgt flest plater gjennom tidene. De var i Norge for først gang i mars i fjor. Ifølge arrangør Live Nation «var stemningen på topp».

Nå kommer band-medlemmene Martie Maguire, Emily Robison og Natalie Maines tilbake. Det skjer 24. april neste år. Billettene legges ut for salg allerede fredag. Konserten er i Oslo spektrum.

Countryrock-jentene har solgt 30 millioner plater, ifølge bladet Rolling Stone. Men det har ikke kommet noe nytt album etter «Taking the Long Way». Det kom i 2006, skriver nyhetsbyrået NTB.

Dixie Chicks er isteden klar for ny Europa-turné. Bandet kommer til Norge fra danske Horsens, og skal videre til Globen i Stockholm i Sverige. Så besøker de Arena i Malmö i Sverige før de holder flere konserter i Storbritannia.

Bandet var veldig populære tidlig på 2000-tallet. Men så fikk de store problemer i 2003. Da hadde USAs president den gang, George W. Bush, invadert Irak. Vokalist Natalie Maines kritiserte ham fra scenen.

Hun sa at de ikke ville ha denne krigen og denne volden. Og at de skammet seg over at presidenten var fra Texas.

Mange radiostasjoner sluttet å spille musikken deres. Flere andre artister angrep Dixie Chicks. De måtte droppe turnéen de var på.

Maines begynte etter hvert på en karriere alene. Men så kom bandet sammen igjen.

I 2013 la Dixie Chicks ut på sin første større turné siden 2007. Den tok kvinnene til Norge på våren 2014. Turnéen i 2016 har premiere i Amsterdam i Nederland 20. april, og avslutter i Dublin i Irland 4. mai.

Siste utgave

På forsiden nå