Kultur

Donkeyboy ville være 100 prosent sikre

Gruppa Donkeyboy brukte lang tid på sin plate nummer to.

– Alle spør oss om vi har vært nervøse for å følge opp forrige plate. De lurer på om vi er redde for at den ikke blir like bra som den første, sier Peter Michelsen. Han er gitarist i gruppa Donkeyboy.

Og det er ikke så rart i at folk spør om. Gruppa fikk eventyrlig suksessen med sitt første album. Det het «Caught in a Life» og kom i 2009. Plata fikk tre Spellemans-priser og en svensk Grammis. Det ble solgt 115.000 av den.

Derfor brukte Donkeyboy lang tid i studio når de skulle lage oppfølgeren. Den slippes fredag og heter «Silver Moon». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi ville være 100 prosent sikre på hva vi kom med. Går det ikke bra, kan vi ikke skylde på noen andre, sier Michelsen.

Nå øver Donkeyboy intenst. De jobber fra ti om morgenen til seks om ettermiddagen, når de kan. Det er innimellom arbeidet med å reklamere for den nye plata.

Naturligvis blir det stor turné denne gangen også. Bandet spilte de nye sangene for første gang under festivalen byLarm.

– Så nervøse hadde vi ikke vært på lenge. Der skulle vi skulle for folk i bransjen. Men vi fikk bra tilbakemeldinger, sier Michelsen.

– Det blir masse synther på scenen og en ekstra på keyboard. I alt blir vi seks gutter og to jenter på scenen, sier Michelsen.

På de store hitene «Ambitions» og «Sometimes» hørtes Linnea Dales stemme. På det nye albumet er andelen kvinner doblet. Med er både Vivian Sørmeland og Elisabeth Sæverås.

Men altså bare som gjester, de også.

– Det er fint å krydre med litt jenter. Samtidig er det nesten litt deilig nå med en hitlåt som «City Boy». Der er det kun oss gutta, sier Peter Michelsen.

Snart venter spillejobber hjemme i Norge og i Sverige, Danmark og antagelig også Finland.

– «City Boy» er på ti på topp-listene i Finland og Danmark. Ikke i Sverige enda, men der klatrer den. Kanskje vil det hjelpe at vi skal på «Skavlan» på fredag, sier Michelsen. Han sier at medlemmene i bandet er ydmyke og takknemlige over suksessen.

– Det er ingen selvfølge.

Alt Donkeyboy tjente på den forrige plata, går med til arbeidet med plate nummer to.

– Vi er blakkere enn folk flest nå, ler han.

Og hva kan folk flest vente seg musikalsk av «Silver Moon»?

– Enda mer synth, enda mer å danse til, mer raskt tempo. Vi ville utvikle det litt. Samtidig som vi beholdt identiteten vår.

Her er en foreløpig liste over Donkeyboys konserter:

* 9. mars – Union Scene, Drammen

* 10. mars – Union Scene, Drammen

* 24. mars – Asker Kulturhus

* 4. april – Café Hemsedal, Hemsedal

* 6. april – Quality Norefjell, Noresund

* 7. april – Quality Hafjell, Lillehammer

* 13. april – Rockefeller, Oslo

* 14. april – Parkbiografen, Skien

* 21. april – Arendal Kulturhus

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå