Kultur

– En rolig gangsterlåt

Linda Vidala er aktuell med den nye låten «Fjernlys». – Den er ikke en ny «Bængshot», sier hun.

Rapperen Linda Vidala ble kjent for låten «Bængshot» i 2017. Den ble en hit for henne og KingSkurkOne. Men låten fikk også mye kritikk. Den handler om å bruke narkotika.

– Jeg lager mye forskjellig musikk, og ikke alt er party. «Fjernlys» føltes riktig å komme med nå. Den er ikke en ny «Bængshot», sier Linda Vidala til NTB.

28-åringen laget «Fjernlys» i fjor høst. Plateselskapet Universal Music satte henne i kontakt med produsenten Jeff Roman i Sverige. Hun fikk ett og et halvt døgn på å jobbe fram en låt. Roman kom med beatsene. Da kom også refrenget: «Jeg flasher med fjernlys i tåke».

– Jeg bor høyt oppe, på Holmenkollen i Oslo. Der har jeg studioet mitt nå. Der kan tåken være tett. Derfra kom nok inspirasjonen, sier Vidala.

Hun forteller at «fjernlys» beskriver musikken hennes.

– Det føles som det er mye musikk der ute. Det skal mye til for å skille seg ut. Derfor føler jeg vi alle flasher med fjernlysene for å se og bli sett, forklarer hun.

Linda Vidala har holdt på med musikk lenge. Men suksessen kom først i 2017. Året startet med at hun ble nominert som et av årets forbilder. Det skjedde under bransjens festival by:Larm.

Det fortsatte med millioner av strømminger av låten «Bængshot». Året endte med nominasjoner til prisene P3 Gull og Spellemann.

Nå kjører Linda Vidala videre – bokstavelig talt. Hun spiller inn musikkvideo til låten «Fjernlys». Og den handler om bil.

– Det er kult med referanser til bil! Jeg har jobbet som sjåfør, sier Vidala,

Hun har lånt en knallgul Audi-sportsbil til videoen. Hun fikser det meste selv til videoen, sier hun.

– Jeg er både artist og produsent av musikkvideoen. Jeg gjør mesteparten sjøl. Lager musikk på kvelder og netter, og ordner alt rundt på dagtid, sier hun.

Hun har konsert på scenen John Dee i Oslo 23. mars. Da viser hun også fram nye produkter hun skal selge. Hun kaller dem Longtime Travel.

– Det spiller litt på at jeg kaller meg Linda Longtime. Det er ting som skal være smarte å ha med seg på tur. For eksempel rumpetaske og en todelt reisedress for jenter, sier Vidala.

Neste konsert blir på afterski på Hemsedal i påsken.

Rapperen sier til NTB at hun jobber med album også.

– Men i tiden som er nå, er det viktig å slippe ut låter og legge ut følere.

«Fjernlys» gikk fredag rett inn på Spotifys norske liste over den beste R & B- og rapmusikken i Norden.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå