Kultur

Etterlengtet oppfølger kommer i september

Lengter du etter å vite hva som skjedde med Lou fra boka «Et helt halvt år»? I september får du svaret.

Forfatteren Jojo Moyes fikk stor suksess med boka «Et helt halvt år». Folk lo og gråt av historien om Lou og Will. Han er lam og sitter i rullestol. Hun får jobben med å pleie ham.

Will hjelper Lou med å følge drømmene sine. Hun bor i en liten landsby med familien. Han vil at hun skal oppleve mer i livet.

Til høsten får du vite om Lou klarte å oppfylle drømmene. Da kommer en oppfølger til den populære boka. Den heter «After You» (Etter deg). Planen er å slippe boka 29. september. Det melder forfatteren på sin hjemmeside.

– Jeg planla ikke å skrive en oppfølger. Men jeg skjønte at jeg aldri hadde glemt personene i «Et helt halvt år», skriver Moyes i pressemeldingen.

Hun skjønte at hun savnet Lou mens hun jobbet på filmmanuset. Det lages film av boka nå.

– Folk skrev på Twitter og mailet meg hver dag. De spurte hvordan det gikk med Lou, sier Moyes.

Hun forteller at hun koste seg med å skrive den andre boka om Lou og den rare familien hennes.

– Som alltid har de fått meg til å le og gråte. Jeg håper leserne føler det samme når de får møte dem igjen, sier Moyes.

Filmen om den første boka kommer i 2016. Den heter «Me Before You (Meg før deg). Det er den originale tittelen på boka.

Lou spilles av Emilia Clarke. Hun er kjent for rollen som Daenerys Targaryen i TV-serien «Game of Thrones». Will spilles av Sam Claflin. Han er kjent for rollen som Finnick Odair i de siste «Hunger Games»-filmene.

«Et helt halvt år» ble en bestselger i mange land. Den kom ut på norsk i 2013. Det er solgt 305.000 av boka, skriver Bastion Forlag.

LES MER HER: Alle vil lese bøkene til Jojo

Siste utgave

På forsiden nå