Kultur

Får kritikk for ny video

Artisten Tooji har valgt å fortelle at han er homofil. Og han kommer med ny låt og video. Biskopen reagerer.

– Jeg har fått nok av at unge jenter og gutter føler skam for hvem de er. Det sier artisten Tooji til nettstedet Gaysir.no om hvorfor han nå velger å fortelle at han er homofil.

Nå kommer han med ny låt og video. Den heter «The Father Project». Han sier det er det viktigste han har gjort. Låten handler om religion og kjærlighet mellom to menn.

Men videoen har avkledde scener foran alteret i Frogner kirke. Tooji sier budskapet er at religion ikke skal hindre kjærligheten. Han fikk lov å leie kirken, men bispedømmet reagerer på resultatet.

– Kirkerommet skal aldri benyttes som et sted for seksuelle scener i en kommersiell produksjon. En slik scene mellom mann og kvinne ville vært like uakseptabel, mener biskop Ole Christian Kvarme.

Han fikk vite om innspillingen for sent til å stoppe den.

Tooji vil hjelpe andre unge med å fortelle at han er homofil.

Under festivalen Pride i Oslo i fjor, møtte han en person som snakker med unge i krise på telefon.

– Personen fortalte meg at flere av dem som ringer med spørsmål om seksualitet og identitet, har brukt meg som et eksempel på forbilde. Det gjelder spesielt de med minoritets-bakgrunn og religiøs bakgrunn. De føler seg ikke akseptert av familien sin eller Gud. Det gjorde inntrykk, sier Tooji.

Den nye sangen blir årets låt på festivalen Pride. Den starter 19. juni.

– Låten og videoen handler om det å løpe fra seg selv. Jeg vil fortelle at kjærlighet mellom to av samme kjønn altfor lenge har blitt skitnet til av religion, sier Tooji.

– Om jeg kan hjelpe noen med å fortelle at jeg er homofil, så er det verdt det, sier artisten.

Siste utgave

På forsiden nå