Kultur

Får sin egen spillefilm

Filmen «Løvenes konge» skal spilles inn på nytt. Den skal ikke lenger være en tegnefilm.

Filmgiganten Disney skal lage en ny versjon av «Løvenes Konge». Nå skal den ikke lenger være en tegnefilm, skriver nyhetsbyrået NTB.

Den skal spilles inn som spillefilm. Dette har Disney gjort med gamle tegnefilmer de siste årene. For eksempel «Askepott» og «Jungelboken». Det er Jon Favreau som skal lage filmen. Han laget også den nye versjonen av «Jungelboken». Den kom i vår og har spilt inn åtte millarder kroner. Nå holder han på å lage en ny film om gutten som bor jungelen i India.

Favreau gleder seg også til å jobbe med «Løvenes Konge».

– Jeg er spent på mitt nye prosjekt, skriver han på nettsamfunnet Twitter.

Tegnefilmen «Løvenes konge» kom på kino i 1994. Den ble en enorm suksess. Historien handler om en ung løve. Simba er bare et barn når faren hans dør. Faren dør fordi han må redde sønnen. Simba tror det er hans feil og rømmer. Han må klare seg selv. Heldigvis møter han på surikatten Timon og vortesvinet Pumba. De blir hans gode venner. Som voksen er Simba klar til å dra hjem og bli konge.

Både historien og musikken ble veldig populære. Musikken ble laget av den kjente artisten Elton John. Noen av de populære sangene er «Circle of Life», «Hakuna Matata» og «Can You Feel The Love Tonight». John fikk mange priser for musikken.

Det er usikkert når filmen blir klar for kino. Foreløpig er det ikke noen informasjon om hvilke skuespillere som skal være med i filmen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå