Kultur

Ga seg selv en utfordring

Gruppa Simply Red er blitt 30 år. Det måtte selvsagt feires skikkelig.

– Det var egentlig ganske morsomt. Manageren min kom til meg og sa: Du er sikkert klar over det, men i 2015 er det 30 år siden Simply Red startet, forteller bandsjef og vokalist Mick Hucknall. Nyhetsbyrået NTB møter ham i London i Storbritannia.

Manageren lurte på hva bandet ville gjøre med jubileet.

Først tenkte Hucknall at de måtte ha noen konserter. Så måtte de komme med en ny låt. Men slik ble det ikke. Han fikk til slutt en idé. Han ville ikke at plateselskapet skulle gi ut enda et «Greatest Hits»-album.

– Nei, nei. Ikke flere slike, ville Hucknall da svart.

– Så jeg skrev en låt til, og en til. Etter den tredje låten bestemte jeg meg for å gi meg selv en utfordring: Jeg skal hoste opp et helt album, sier han.

Det ble til albumet «Big Love» som nå er ute. Og til høsten blir det turné.

– Albumet handler om familie. Jeg hadde mye å lære om livet i ekteskap og som pappa, innrømmer Hucknall. Han stiller til intervju med skinnjakke og halsbetennelse.

Bandet Simply Red fra Storbritannia startet i 1985. De har solgt over 50 millioner album. Mange kjenner til sangene «If You Don't Know Me by Now» og «Something Got Me Started». Bandet har gjort det bra i flere land, som USA og Australia.

Hucknall hadde selv en vanskelig barndom. Moren forlot ham og hans far da han var guttunge.

– Fatter'n giftet seg aldri igjen, så det var aldri kvinner i huset, sier artisten.

Hucknall blir spurt om hvorfor de ikke kommer til Norge.

– Skal jeg ikke? Jeg er klar, og drar dit jeg får beskjed om.

Hucknall ler hest før han forsvarer reisesjefene sine.

– De må få det til å fungere økonomisk. Jeg forstår ikke hvordan de får det til. Så akkurat det legger jeg meg ikke borti, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå