Kultur

Gleder seg til turné

Over nyttår sender Riksteatret sju forestillinger ut på turné i Norge. Skuespiller Kåre Conradi skal være med på turneen. – Jeg gleder meg, sier han.

Riksteatret sender norske forestillinger ut på turné i Norge. Over nyttår skal sju forestillinger ut på tur. Skuespiller Kåre Conradi skal spille hovedrollen i stykket «Komplottet». Det er et stykke laget av briten Joe Penhall. Stykket er kritisk til medier som elsker sensasjoner.

LES MER HER: Jordal reiser landet rundt alene

– Jeg gleder meg veldig til å dra ut på turné, sier han.

Conradi presenterte tirsdag Riksteatrets vårprogram. Det gjorde han sammen med Riksteatrets sjef, Ellen Horn.

Conradi spiller skikkelsen Barry.

– Barry er en komiker og TV-personlighet som er meget kjent. Han møter to mennesker på et hotellrom. Spørsmålet er hvem som lurer hvem, sier Conradi.

LES MER HER: Spiller hårete fyr i ny film

Stykket vises for første gang 21. januar. Det er Kim Sørensen som regisserer stykket. Stykket vises for første gang i Norge.

Teatersjef Horn skal selv ut på turné med stykket «Natten er dagens mor». Det er skrevet av Lars Norén. Det er Horns datter Kjersti Horn som skal regissere «Natten er dagens mor».

– Ellen Horn og jeg har snakket om at hun må gjøre noe for Riksteatret. Det har vi snakket om helt siden hun tok over som sjef, sier Conradi til nyhetsbyrået NTB. I april slutter Horn som sjef etter ti år ved Riksteatret.

På Riksteatrets vårmeny er det også tre stykker for barn. Det er blant annet en rockemusikal for barn, en danseforestilling og «Peer Gynt». «Peer Gynt» har blitt gjort om for å passe barn.

LES MER HER: Vil satse på dukketeater

– To helt ferske manus for barn. Det skjer ikke hver dag. Jeg er spesielt stolt av denne våren, sier Ellen Horn til NTB.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå