Kultur
Bilde 1 av 3

Har sans for musikk og sosiale medier

Ansel Elgort får bruk for alle talentene sine i filmen «Baby Driver».

Vi la først merke til ham i 2014. Da var han med i filmene «Divergent» og «The Fault in Our Stars».

Nå er han aktuell med «Baby Driver». Den handler om en ung fyr som kjører bil for kriminelle. Den unge skurken liker dessuten rock'n'roll. Det gjør Elgort i virkeligheten også. Han har gitt ut låter.

– Musikk har alltid vært en del av livet mitt. Jeg har alltid jobbet med det, sier Elgort til NTB i London.

Filmen er laget av Edgar Wright.

– Da jeg traff Edgar for første gang, snakket vi bare om musikk. Han mente rollen var riktig for meg fordi den handler så mye om musikk, sier Elgort.

«Baby Driver» handler om bankran og ung kjærlighet. Elgort spiller mot blant andre Kevin Spacey og Jamie Foxx. Filmen regnes som både action og thriller.

– Jeg synes filmen nesten ikke har noen sjanger. Vi snakker både action og musikal, romanse og komedie. Ja, den er enestående, sier Elgort.

Han er imponert over skaperen Edgar Wright.

– Han har en tydelig stil. Men han blir ikke for opptatt av den. «Baby Driver» er svært forskjellig fra filmen hans «Hot Fuzz». Men du skjønner at samme mann har laget dem. Begge filmene har spenningen og tempoet, sier Elgort.

Han ser opp til Frank Sinatra.

– Jeg digger ham, siden han drev med både skuespill og sang, sier Elgort.

– Når kommer albumet ditt?

– I dag lager jeg enkelte sanger. Jeg må fortjene et album. Mange nok må spørre etter det. Hvis mange nok finner utat de «liker denne fyren», så blir det nok album til slutt, sier Elgort.

23-åringen er også opptatt av å være i sosiale medier. Han tar bilder fra intervjuet med NTB. Så legger han det ut på sosiale medier.

– Jeg må gjøre det. Det er veldig viktig, sier han.

– Sånn skaper du oppmerksomhet. Det er du helt avhengig av. Det finnes jo så mye innhold der ute nå. Du må sikre at folk husker: «Å ja, det er en ny film på gang. Den må jeg gå og se.»

– Hvordan finner du ut hva du deler på nettet?

– Øyeblikket avgjør. Jeg er mer åpen når jeg jobber og snakker med presse. Da deler jeg nesten alt. Når jeg er hjemme, legger jeg ikke ut de samme historiene. Da nyter jeg heller å være med familien, sier Elgort.

Elgort har norske røtter. Mormoren hans var Aase-Grethe Holby. Hun var motstandskvinne under andre verdenskrig. Elgort vokste opp i byen New York. Han gikk på den kjente artistskolen LaGuardia High School.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå