Kultur

Harry Potters pensum blir film

Er du nysgjerrig på monstrene i verdenen til Harry Potter? Nå kommer fem filmer om hvem de er. Og hvor du kan finne dem.

I november er det premiere på filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne». På engelsk heter den «Fantastic Beasts and Where to Find Them». Har du lest bøkene om trollmannen Harry Potter? Da kjenner du kanskje igjen navnet. Navnet er nemlig det samme som en av de første skolebøkene til Potter. Forfatter J.K. Rowling har også skrevet en egen bok om dette i virkeligheten. Den kom ut i 2001. Nå har skoleboka inspirert til fem nye filmer. Rowling har selv vært med å skrive manuset til filmene.

Planen var egentlig å lage tre filmer.

– Jeg har nå sett på planene våre ordentlig. Vi er ganske sikre på at det blir fem filmer, sier Rowling. Det skriver hun på nettsamfunnet Twitter.

Filmene foregår mange år før trollmannen Harry Potter ble født. I den første filmen skjer handlingen i New York i USA. Det er på 1920-tallet. Forfatteren og magi-zoologen Salamander Fisle reiser rundt for å oppdage magiske dyr. I filmen vil også se en ung versjon av rektor Humlesnurr. Fienden hans er også med.  Det er den mørke trollmannen Gellert Grindelwald. Rowling har tidligere avslørt at Humlesnurr er homofil. Og at han egentlig er forelsket i Grindelwald. Det skriver avisa The Telegraph.

Den kjente skuespilleren Eddie Redmayne spiller hovedrollen som Fisle. Andre skuespillere i filmen er Colin Farrell, Alison Sudol, Carmen Ejogo og Katherine Waterston.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå