Kultur

«Hodejegerne» til film-festival i Sveits

Forfatter Jo Nesbøs bok «Hodejegerne» har blitt film. Den får verdens-premiere foran 8.000 publikummere i Sveits.

«Hodejegerne» får verdens-premiere 4. august. Det er på den viktige film-festivalen i Locarno i Sveits. Filmen skal vises på utendørs-kino, med nesten 8.000 publikummere. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

«Hodejegerne» konkurrerer samtidig om to internasjonale priser. Det er publikums-prisen under festivalen, og kritiker-prisen fra film-magasinet Variety.

– Vi fikk akkurat vite at vi var nominert til prisene. Det er veldig moro. Dette er jo en ganske stor festival, sier Marianne Gray til nettavisa vg.no. Hun er produsent i firmaet Yellow Bird. De har produsert filmen sammen med Friland Film. Hun sier at de har fått gode tilbakemeldinger på filmen. Særlig fra USA. Hun synes det er litt overraskende at akkurat amerikanerne er så interessert i filmen.

– Jeg vet ikke om historien passer amerikanerne. Den handler blant annet om å ikke ha tro på seg selv. Men det var USA som var først ute med å vise interesse for filmen, sier hun.

Morten Tyldum er regissør for filmen. Aksel Hennie spiller hovedrollen som Roger Brown. Begge reiser til Sveits for å presentere filmen på festivalen. Det gjør også skuespillerne Nikolaj Coster-Waldau og Synnøve Madocy Lund. De har store roller i filmen.

Locarno film-festival arrangeres for 64. gang. Det er fra 3. til 13. august

Siste utgave

På forsiden nå