Kultur

Hugh Hefner er død

– Pappa forsvarte frihet og menneskerettigheter, sier sønnen.

Hugh Hefner er mest kjent for magasinet Playboy. Hefner døde onsdag og ble 91 år gammel. Han døde i sitt eget hjem. Der hadde han familien rundt seg.

– Min far levde et meningsfylt liv. Han forsvarte frihet, menneskerettigheter og seksuell frihet, sier sønnen Cooper Hefner. Det skriver avisa VG.

Hefner ble bare kalt «Hef». Han ble født i Chicago i USA i 1926. Begge foreldrene var lærere. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Playboy er et blad for menn. Hefner startet dette magasinet. Det første nummeret kom i desember 1953. Det hadde bilder av Marilyn Monroe.

Mange stjerner har vært med i magasinet. Blant andre Sharon Stone, Cindy Crawford og Kim Basinger.

Playboy ble populært. Det har vært mer enn bilder av kvinner med lite klær. Magasinet skrev om kultur, politikk og litteratur. På sitt mest populære solgte bladet 7 millioner eksemplarer. Hefner beskrives som en som kjempet for ytringsfrihet.

I 2013 giftet han seg med Crystal Harris. 34-åringen ble hans tredje kone.

Mange vil Hefner som mannen med rød slåbrok og en pipe i hånden. Han blir hedret på magasinets hjemmeside. Det er skrevet et stort portrett av ham.

– Livet er for kort til å leve noen andres drøm, står det ved portrettet.

Kjente forfattere har skrevet i Playboy. Det er forfattere som James Baldwin, John Cheever, Nadine Gordimer, Joyce Carol Oates og Isaac Bashevis Singer.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå