Kultur

Husker du denne?

Det er ikke mange som bruker VHS-spiller når de ser på film lenger. Snart får du heller ikke kjøpt maskinene.

Det er nok ikke alle som vet hva en VHS-spiller er. Den ble funnet opp på 1970-tallet. Fram til 2000-tallet var det slik mange så film på.

Vi kjøpte filmer på VHS. Det var store video-kasetter. I 1997 kom DVD-en. Dette er film på en CD-plate. Det tok likevel noen år før den ble mer populær enn VHS. Etter hver var det ikke så mange som kjøpte filmer på VHS lenger. I dag bruker vi både DVD og strømme-tjenester som Netflix når vi ser på film. Men nesten ingen bruker VHS-spiller lenger.

Nå er det bare et selskap i verden som lager maskiner som kan spille av VHS-kasetter. Det heter Funai Electric og ligger i Japan. De har laget VHS-maskiner siden 1983. Men nå skal de slutte med dette, skriver avisen Daily Mail. Det vil skje om fire uker.

Salget av maskinen har gått nedover. Før solgte Funai Electric 15 millioner videospillere i året. Men i fjor solgte de bare 750.000 maskiner.

Fortsatt finnes det noen som liker filmer på VHS. Flere av de gamle filmene på VHS kan være verdt mange penger. På nettbutikkene Amazon og eBay selges filmer som «The Evil Dead» for flere tusen kroner. Det skriver avisen Mirror.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå