Kultur

Ingen norske Grammy-priser

Adele vant mest under musikkprisen «Grammy». Flere norske vant nesten.

Den engelske sangeren Adele var best og fikk flest priser. Hun vant prisen for beste album og beste sang. Hele verden er kjent med låta «Hello» I tillegg fikk hun tre andre priser.

– Takk for tålmodigheten med meg og for å hjelpe meg med å lage min favorittsang, sa Adele i takketalen. Hun sang både «Hello» og artisten George Michaels' låt «Fastlove» under prisutdelingen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den amerikanske musikkprisen Grammy deles ut i byen Los Angeles. Det skjer én gang i året. I år var det flere norske som kunne ha vunnet. Ingen av dem vant.

Men én nordmann var med på et album som vant.

Peder Losnegård kaller seg Lido. Han har vært med på å lage albumet «Coloring Book» av artisten Chance the Rapper. Albumet vant pris for beste rap-album.

Dette er de andre nordmennene som kunne ha vunnet:

• Albumet «Anti» av Rihanna kunne ha vunnet. Norske Fred Ball hadde skrevet en av sangene. Men de vant ikke.

- Jeg er veldig takknemlig for å være nominert! Å vinne hadde vært kirsebæret på kaka. Men kake blir det uansett. Nå blir det fest, sier Ball til kanalen NRK.

• Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen kaller seg «Stargate». De har skrevet en sang for artisten Shakira. Den kunne ha vunnet, men gjorde det ikke. Hermansen sier til NRK at det var gøy å være med på festen.

• Magnus August Høiberg kaller seg Cashmere Cat. Han har skrevet sangen «Luv» for artisten Tory Lanez. Han har også vært med på å lage albumet til rapperen Kanye West. Begge kunne ha vunnet, men gjorde det ikke.

• Øyvind Gimse og Morten Lindberg kunne ha vunnet tre priser for albumet «Reflections». Men han vant ingen.

• Elisabeth Holte var den eneste norsk kvinnen som kunne vinne pris.

• Fire kor og ett orkester fra Bergen var også nære ved å vinne pris.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå