Kultur

– Jeg kjenner ingen som er normal

Den nye plata til Alice Cooper handler om det unormale. Det er kanskje ikke så rart.

I slutten av juli om albumet «Paranormal». Tittelen beskriver de merkelige personene plata handler om.

Første singel var «Paranoiac Personality». Låten forteller om en mann som er paranoid. Cooper er opptatt av folks feil og særheter.

– Det har ingenting med spøkelser, UFO-er eller Bigfoot å gjøre. Mennesker flest er paranormale, sier Alice Cooper til TT.

– Jeg prøvde å tenke etter hvilke av mine venner som er «normale». Jeg innså at jeg ikke kjenner noen. Jeg sjekket hva ordet egentlig betyr. Det betyr «utenfor det normale». Det er hva menneskene på plata er, sier Cooper.

Alice Cooper startet musikktrenden som kalles sjokkrock. Nylig spilte han i Norge. Da hadde han et sceneshow som ligner en skrekkfilm. Han forklarer at det meste er teater.

– Alice er en skurk, men det er mer som et lite barn med en lekekasse. Den fire meter høye Frankenstein-dukken, tvangstrøyen og giljotinen er lekene til Alice. Jeg behandler det litt som et barns soverom som våkner til liv, sier han.

I år fylte han 69 år. Han savner teater i musikken. Nå er det mer politikk, synes han. Cooper savner «låter om det som er kult, ikke om det som er viktig».

– De har glemt at de er rockestjerner. Jeg savner at folk ser ut som rockestjerner på scenen. Nå er det i stedet «jeg skal bare ha på meg t-skjorte og Levis og synge om miljøet». Hvor kjedelig er ikke det? Om du skal være en rockestjerne, syng om dama di, sier Cooper.

Nå skal Cooper ut på turné. Han reiser rundt i Europa, USA, Asia, Australia og så Europa igjen.

Der spiller han ny musikk fra «Paranormal». Albumet kommer også med en bonusplate. Den inneholder to sanger spilt inn med det gamle bandet til Cooper. I tillegg er det med konsertinnspillinger av gamle hiter som «Feed My Frankenstein» og «School1s Out».

Andre musikere er også med på plata. Det er gitarist Billy Gibbons fra ZZ-Top, trommeslager Larry Mullen fra U2 og bassist Roger Glove fra Deep Purple.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå