Kultur

– Jeg tror vi vinner

Lørdag er det klart for finale i Melodi Grand Prix junior. Et par spretne tvillinger fra Nordland håper å gå helt til topps.

– Jeg tror det kommer til å gå veldig bra, og jeg tror vi vinner, sier Marcus Gunnarsen. Han skynder seg å si at de andre finalistene også har veldig gode sanger.

Marcus og broren Martinus er eneggede tvillinger. De to 10-åringene har kalt sangen sin «To dråper vann». Lørdag synger de i finalen i musikk-konkurransen Melodi Grand Prix junior (MGP).

– Der skriver om livet vårt, for vi har det så artig og det er så mye som skjer, sier Martinus.

Torsdag var de ti finalistene som skal kjempe om å vinne MGP-finalen samlet i Oslo Spektrum. Der snakket de med journalister. I alt stiller sju jenter og sju gutter på scenen i finalen. De er plukket ut blant 513 som sendte inn sanger. Ingen band er med i finalen i år.

Marcus og Martin kommer fra Trofors i Grane kommune i Nordland. De er blant de yngste som er med. Egentlig vil de bli fotballproffer, forteller de, men sangen er også veldig viktig for dem.

– Vi synger hver dag. Blir det en dag uten sang, eksploderer vi. Vi må synge ellers holder vi det ikke ut, sier Marcus.

Det å få være med i finalen i Oslo Spektrum lørdag, er det største som har hendt ham, mener han. Men Martinus er ikke helt enig.

– Det største var å bli født, men det andre er finalen i Spektrum. Det er utrolig at vi har kommet så langt. Det er som en drøm, sier han.

Han innrømmer at han er nervøs foran finalen. Han tror også at konkurransen blir hard.

– De andre sangene er helt utrolige, kanskje knuser de oss, sier han.

Alle i konkurransen har skrevet sangene sine selv. 13 år gamle Frida Augusta Gudim fra Fredrikstad skal synge «Du kan stole på meg». Frida sier at hennes sang handler om mobbing.

– Den handler om mobbing og urettferdighet. For hvis du føler deg veldig alene og ikke har det så bra, så er det alltid noen der selv om du ikke tenker på det akkurat da, sier hun.

Frida ser på Melodi Grand Prix junior som en stor sjanse til å komme seg videre som artist. For hun har tenkt å satse på å bli sanger. Og da er dette en fin anledning til å få vise hva hun kan.

Det er i år 11. gang Melodi Grand Prix-junior blir arrangert. For å være med må du være mellom åtte og 15 år. Finalistene får ikke bare opptre i Oslo Spektrum. De får noen dager på leirskole for å bli bedre kjent, og har også fått spille inn låta si i et proft platestudio.

Margrethe Røed og artisten Tooji er programledere i år. Tooji sang for Norge i Melodi Grand Prix-finalen i Baku i Aserbajdsjan.

– Jeg råder ungene til å nyte denne tiden og ha det gøy, sier Tooji.

Finalen i MGP junior vises på TV-kanalen NRK1 lørdag.

Siste utgave

På forsiden nå