Kultur

Karsten og Petra døgnet rundt

I ett og et halvt år har Aurora Gossé tenkt på Karsten og Petra. Døgnet rundt.

– Vi vil lage en varm og fin film. Der barn får være barn, og blir tatt på alvor. Der de må løse problemer som er små, men likevel viktige for dem.

Det sier Gossé om filmene om Karsten og Petra. Hun var kjent for å lage kortfilmer og musikkvideoer. Så spurte selskapet Cinenord om hun ville hjelpe til å regissere Karsten og Petra-filmer.

– Jeg ble lovet at jeg skulle få et stort ansvar. Det hørtes ut som en fin utfordring. Jeg har også stor respekt for regissør Arne Lindtner Næss. Da ble det lett å si ja, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Hun var ikke den eneste som var ny. Det er laget filmer om Karsten og Petra før. Men skuespillerne har blitt for store. Derfor er det nye barn som spiller dem denne gangen.

Alba Ørbeck-Nilssen og Oliver Dahl spiller hovedrollene i «Karsten og Petra – ut på tur». De var bare fem og seks år da de fikk rollene. Så de har hatt med barnepasser på jobb hver dag. Deler av filmene er også spilt inn i Ungarn. Da fikk de ha med seg mammaer, pappaer og noen ganger besteforeldre.

Gossé hadde jobben med å regissere barna.

– Når du jobber med barn må du hele tiden passe på at de har det bra. Samtidig som du vil lage en best mulig film. Vi har tatt mange pauser med klemmer og lek.

De to skuespillerne hadde det gøy sammen.

– De skulle spille bestevenner. Og de ble bestevenner i virkeligheten også.

I filmen skal Karsten og Petra på fjelltur med foreldrene sine. De opplever villmarken. Og Petras mamma opplever også litt romantikk.

Senere kommer det også to TV-serier og én film til. Kanskje kommer det enda en film med de samme skuespillerne.

– Men de vokser jo så fort, sier Gossé!

Så det er ikke sikkert de rekker å lage flere filmer før de har blitt for store til å spille Karsten og Petra.

Den første filmen er uansett ferdig. Den har premiere fredag 10. mars.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå