Kultur

Kjemper mot flammene

Oslos brannfolk viser hvor dramatisk jobben deres kan være. Snart kommer ny TV-serie.

Vi får ofte se på TV hvordan folk jobber. Det er laget serier om politi, sykehus og dyrepassere. Blir vi leie av å se hvordan andre jobber?

– Nei, mener Kjetil Johnsen i Novemberfilm. De har laget flere TV-serier om folks jobber. Mange ønsker å se seriene. Det viser tallene deres.

Johnsen hadde lyst å lage en serie om dem som slukker branner i Oslo. Endelig fikk han og selskapet lov. Resultatet er TV-serien «Oslo brenner». Serien sendes på TV 2 Zebra. Premieren er 17. januar klokka 22.00.

– Vi har prøvd lenge, men de har vært usikre, sier Johnsen. I 2015 sa Oslo brann- og redningsetat ja. Kameraene fikk bli med til en dramatisk brann med én gang.

«Oslo brenner» har 12 episoder. TV-seerne får se når store branner blir slukket. Men brannfolkene slukker også mindre branner. Kanskje noen har glemt maten på komfyren. Det skjer ofte. Så kommer brannvesenet ofte raskt til trafikkulykker.

– TV-seerne ønsker å bli kjent med dem vi følger, sier Johnsen.

Vidar Lien Amundsen har produsert «Oslo brenner». Han fulgte folk på Hoved-brannstasjonen og Sagene brannstasjon. Opptakene tok 1,5 år.

– Vi kan selvsagt ikke vise alt på TV. Men vi er opptatt av at det skal være så ekte som mulig, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå