Kultur

Komikk og slåssing på TVNorge i høst

Esben Eckbo, Ylvis og Tangerudbakken er blant dem som skal underholde fra TV-skjermen i høst.

De fleste kjenner karakteren Asbjørn Brekke. Det er en av komiker og skuespiller Espen Eckbos mange ansikter. Nå får Asbjørn sitt eget talkshow med gjester, publikum og band.

«Asbjørn Brekke-show» var blant nyhetene da TVNorge onsdag avslørte sine planer for høsten. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Esben Eckbo og Asbjørn Brekke er kjent fra både «Nissene på låven» og «Nissene over skog og hei». Men han er langt ifra det eneste kjente navnet på TVNorges høstmeny:

Gamle kjenninger er Ylvis og Jan Fredrik Karlsen. Ylvis kjører i gang med sin andre sesong av «I kveld med YLVIS». Karlsen skal lage moro med skjult kamera i «Kompani Karlsen». Velkjent underholdning på skjermen blir det også med «Alt for Norge», «71° nord», «Gøy på landet» og «Sinnasnekker'n».

TVNorge-sjef Harald Strømme er fornøyd med det kanalen byr på for tiden.

– Mange flinke folk vil være med på reisen. Det bekrefter at vi har lyktes med å sende underholdning med kvalitet. Vi har fortsatt en ambisjon om å bli best på humor. Vi skal jobbe knallhardt for å bli både norskere og morsommere. Det skal vi gjøre også denne høsten, sier Strømme.

Kristopher Schau er kjent som komiker og programleder på radio. Han har brukt mye av den siste tiden på terror-rettssaken i Oslo tinghus. Han skriver om rettssaken for avisa Morgenbladet. I høst kan du se Schau i dokumentar-serien «Slåsskamp» på kanalen MAX. Her drar Schau på reise i det norske og internasjonale miljøet for ekstrem-slåssing.

I «Ville eventyr» skal Kriss «Slangemannen» Kaspersen møte farlige dyr i Asia. Barskt blir det også for Jenny Skavlan og Daniel Franck. De skal teste sine egne grenser i serien «Fritt fall». Der treffer de mennesker som lever for det ekstreme.

LES MER HER: «Skrik» får nytt liv – på TV

Sanger Didrik Solli-Tangen kommer på skjermen som programleder. Det skjer i programmet «Alt til salgs» på TVNorge. Det handler om kjøp og salg på nettstedet Finn.no.

Vi vil også bli bedre kjent med de psykisk utviklings-hemmede på Tangerudbakken. De er nå på reise med Jarle Andhøy i båten «Tangeruddampen». Andhøy var kaptein for båten Berserk. Den forsvant ved Sørpolen i fjor. Tre personer døde.

– Jeg syntes det var så utrolig trist da Jarle mistet vennene sine. Det var da jeg fikk ideen om å skaffe en Tangeruddamp. Der skulle Jarle få bli skipper, mens vi skulle være mannskap. Så kunne vi alle dra på tur sammen, sier Hege-Anette fra Tangerudbakken.

På TVNorge blir det også forskjellig underholdning fra utlandet.

Femte sesong av serien «Breaking Bad» er blant høydepunktene. Den amerikanske serien har vunnet flere priser. Til høsten starter den femte sesongen på TVNorges kanal MAX. Narkotika-bransjen har blitt stadig tøffere for hovedpersonene Walter og Jesse. Det har skjedd gjennom fire dramatiske sesonger.

Første del av sesong fem starter den 3. september. Men TV-seerne må vente helt til høsten 2013 før sesongens siste åtte episoder kommer på skjermen.

På vanlige TVNorge fortsetter komiserien «The Big Bang Theory». Den går inn i sin sjette sesong.

Skuespilleren Matt LeBlanc er best kjent fra serien «Venner for livet». Han får boltre seg på skjermen i «Episodes». Ashton Kutcher fortsetter i «Two and a Half Men». Mens nye kriminal-gåter vil bli løst i «CSI: Miami».

På kanalen FEM kommer serier som «Ungkarskvinnen» sesong åtte, «Slankekrigen» sesong elleve og «Project Accessory & Project Runway All Stars».

LES MER HER: Her kan du se EM-kampene

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå