Kultur

Lager film om konsertene sine

Vårens Karpe Diem-konserter blir film.

Denne våren spilte Karpe Diem tre konserter etter hverandre i konserthuset Oslo Spektrum. Alle bilettene var utsolgt. De ga ut albumet «Heisann Montebello» og kalte platen og konsertene «Heisann Montebello»-prosjektet.

Nå avslører de at prosjektet ikke er slutt. Det skal nemlig bli film. Filmen skal handle om konsertene. Den skal underholde og den skal også si noe om politikk.

Den første sangen fra plata kom høsten 2015. Så kom det seks sanger og musikkvideoer til i løpet av ett år. Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid i bandet har vunnet en haug med priser.

Mange av sangene har handlet om politikk. I sangen «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» rappet de om flyktningpolitikken i Norge. De kalte Anders Anundsen som var justisminister «feig».

Thea Hvistendahl laget musikkvideoen til sangen «Den Islamske Elefanten». Han skal også regissere filmen om konsertene og albumet.

– Denne filmen er en ny type konsertfilm, sier Ståle Stein Berg i Norsk filminstitutt. De har gitt filmen nesten en million kroner i støtte.

Han sier filmen både vil underholde og være engasjerende for mange.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå