Kultur

Lei av grove sanger

Låtskriver Trygve Skaug ble skikkelig irritert. Han har laget et svar til sanger om fyll og sex.

– Tekstene er helt forferdelige. Vi har alltid hatt grisete låter, men ikke sanger som gjør overgrep til noe bra. Det sa Trygve Skaug til NRK i mars. Låtskriveren var irritert. Sangene til russen ble for grove.

Han ville gjøre noe. Nå kommer han med sin egen låt. Den kaller han «Skuddsikker». Den har han skrevet for sine egne unger, skriver nyhetsbyrået NTB.

Døtrene hans skal feire russetid i framtida, når de er ferdige med skolen. Da kan de måtte høre på tekster der jenter er «dumme horer».

– Jeg tenkte: om noen år er det mine barn de synger om. Det satte følelsene mine i gang, sier Skaug.

Han vet at ord treffer hardt. Han jobbet med Eva Weel Skram sin sang «Walk Away». Den handler om usikkerhet, og om å ikke være bra nok.

Noen sa «hun feite grisen» om Skram. Det gjorde henne syk av spiseforstyrrelser.

– Hennes historie gjorde inntrykk, sier Skaug til NTB.

Skaug vil ikke være sur på grunn av grove tekster. Det er ikke derfor han lagde «Skuddsikker». Han ville bare komme med noe å melde selv.

– Da ble det en låt. Jeg tror på den positive kraften i musikken, sier Skaug.

Folk som lager russelåter, sier ofte ikke hva de heter. Russen bestiller låter fra dem. Baronen og Tjuven lager låter. De ville samarbeide med Skaug. Det var etter at Skaug kritiserte tekstene.

Det sa han nei til.

Det du gjør, kan få følger. Det vet Andreas «Tix» Haukeland. Han fikk mye kritikk for russelåtene sine. Han sliter fortsatt med stempelet, sa han til avisa Dagbladet.

– Det er derfor mange ikke sier navnene sine. Men hvorfor lage noe du ikke kan sette navnet ditt på? sier Skaug.

– Nå vil min sang ligge der ute. Den blir nok ikke spilt like mye som russelåtene, sier han.

Her er litt av teksten:

«Om jeg kunne gjøre deg skuddsikker, gjøre sånn at dritten bare preller av. Men jeg er dessverre bare meg. Jeg er bare pappa»

«Når du trenger en som alltid er mer glad i deg enn det du er sjøl, da står jeg klar til å ta min tørn».

– Barna mine er fremdeles små. Jeg kan fremdeles fikse alt. Det kommer en dag da jeg ikke er verdens tøffeste lenger, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå