Kultur

Lærer av Unge Ferrari

Unge Ferrari og Tomine Harket overrasket med låten «Hvis du vil». Nå er de klare med ny musikk.

Rapperen Unge Ferrari ville ha med seg en artist få ventet seg. Han valgte Tomine Harket. Det gjorde ikke noe at hun ble født kjendis. Hun er nemlig datteren til Morten Harket fra gruppa A-ha.

– Man må tenke litt smart. Du hadde merket om jeg bare ville ha faren din, sier Unge Ferrari og smiler til Tomine.

Hun smiler tilbake. Harket forteller at hun alltid tenker over den slags når hun møter folk. Men Unge Ferrari lærer henne noe hun trenger.

– Å bli sikrere på scenen, forteller hun.

Unge Ferrari heter egentlig Stig Haugen. Han overrasket mange da han ga ut singelen «Hvis du vil» med Tomine Harket i 2015. Det var første gang de to gjorde noe sammen. I november ga han ut mini-albumet «Til Mine Venner».

– Han er en sånn utstråling på scenen, sier Harket.

Men Haugen har ikke alltid vært trygg på scenen.

– Jeg har lært å bruke nervøsiteten til noe. Jeg retter den mot noe og fokuserer på det, sier han.

Unge Ferrari har kommet langt på kort tid. I fjor spilte han på festivalen byLarm. Dette var en av de første gangene han spilte live. Siden har det blitt flere konserter. Nå er han akkurat ferdig med en turné med den svenske rapperen Silvana Imam.

Tomine Harket er aktuell med TV-programmet «Stjernekamp» på kanalen NRK. Der må hun klare seg alene.

– Faktisk er det dritskummelt, sier hun.

Forrige uke sang hun låten «Hjerteknuser» av bandet Kaizers Orchestra. Da fikk hun brukt noe av det Haugen har lært henne. Nemlig å synge og skrive låter på norsk.

– Det var vanskelig. Jeg har alltid drevet på med min type musikk, alltid på engelsk. Jeg hadde aldri skrevet noe norsk. Så gikk «Hvis du vil» bra, sier hun.

Dermed dro de to til studioet til produsent Aksel «Axxe» Carlsson. De snakket om temaer, ord og musikk. Det ble til de fire låtene «Alltid», «Du fortjener å være alene», «Nostalgi 3Millioner» og «Iblindeserenbedre». Låtene samles på EP-plata «Hva Er Vi Nå // H.E.V.N.». Den gis ut 9. september.

Alle sangene handler om kjærlighet. Selv om Haugen sier de prøvde å skrive om penger som ødelegger alt.

– Kjærlighet er det aller letteste å skrive om. Vi prøvde å la det handle om alle, la det være igjen litt rom for å tolke, sier Harket.

Haugen mener tekstene blir mer direkte på norsk.

– Og dermed mer ærlig, hvis du bruker det riktig, sier han.

De to klarer ikke å bli enige om hva slags type musikk det er. Haugen mener det er R'n'B, mens Tomine Harket foreslår pop-R'n'B.

– Hva med «bra pop»? gliser Haugen.

Musikken deres er laget for folk fra 16 til 25 år. Tomine Harket er 23 år gammel og er trygt innenfor selv. Men Haugen er 26 år gammel og havner utenfor målgruppen.

– Men jeg er 18 år i hodet, så det går bra, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå