Nyttårskonsertene er en tradisjon mange steder. På 1. nyttårsdag, setter mange seg foran Tv-en for å se nyttårskonserten med orkesteret Wiener Philharmonikerne. Det er verdens mest kjente nyttårskonsert. Den er hvert år i Wien i Østerrike. Konserten sendes direkte til over 70 land. I år kan du se den på kanalen NRK 1. januar klokka 12.15.

Mennesker fra hele verden ønsker seg en billett for å oppleve denne konserten fra salen. For å gjøre det mest mulig rettferdig, arrangerer orkesteret lotteri hvert år. De som vinner lotteriet, får kjøpe billett til konserten. Lotteriet arrangeres i januar, for neste nyttårskonsert. Men hvis du ikke er blant de heldige som får ta turen dit i år, er det ingen grunn til å fortvile. Også i Norge er det mye nyttårsmusikk du kan få med deg.

Orkesteret Oslo-Filharmonien arrangerer nyttårskonsert hvert år. I år har de invitert den britisk-norske fiolinisten Charlie Siem Han er på få år blitt en av Storbritannias mest populære klassiske artister. Sammen med orkesteret, skal han spille musikk av blant annet komponistene Grieg og Bizet. Denne konserten kan du få med deg i Oslo 8., 9. og 10. januar. Så spilles den i Lillehammer i Oppland 11. januar.

Også artist Heine Totland feirer nyttår med musikk. Totland har blant annet hatt store roller i musikaler som «Jesus Christ Superstar» og «Les Miserables». I Oslo spiller han sammen med Stabsmusikken, i konserten «Nyttår for svingende!» De lover flotte melodier og svingende musikk.

Også i Trondheim er nyttårskonserten en viktig tradisjon. Der er det Trondheim symfoniorkester som spiller. De lover et fyrverkeri av en konsert, med overraskelser og spennende solister. Det kan du få med deg 4. og 5. januar.

I Harstad i Troms er det Didrik Solli Tangen som spiller opp til nyttårsfeiring. Sangeren er kjent blant annet som tidligere deltaker i sangkonkurransen Melodi Grand Prix. Han har konsert sammen med Forsvarets musikkorps Nord-Norge og trompetist Ole Edvard Antonsen. Det skjer 12. januar.

I Stavanger i Rogaland har nyttårskonserter vært en tradisjon i over 20 år. De er blant de mest populære konsertene til Stavanger symfoniorkester. Der blir det humor, avslappet stemning og god musikk. Konserten kan du få med deg 12. januar.