Kultur

Nå kan du høre Pondus-gjengens musikk

Mange av figurene i tegneserien Pondus er veldig opptatt av musikk. Nå kan du sjekke ut spillelistene til Pondus, Jokke og flere av de andre figurene.

Frode Øverli har stor suksess med tegneserien «Pondus». Flere av personene i serien er veldig opptatt av musikk. Hovedpersonen «Pondus» elsker hard rock fra 70- og 80-tallet. Det er band som Deep Purple eller Dio. Jokke liker musikk som ligner ganske mye. Men de kan være uenige om hvilke band som er best.

Nå kommer en spesiell utgave av Pondus. I det nyeste Pondus kommer det et eget tillegg til bladet med musikk. Her kan du se spillelister med hvilke låter de ulike figurene i Pondus hører på. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vanligvis hører tegneserie-figurer på rare band som ingen har hørt om. Men figurene i Pondus hører på musikk alle har hørt om. Mange av diskusjonene handler om musikk i alle slags former, sier Tom Ostad. Han er redaktør for serier i medieselskapet Egmont.

At det snakkes så mye om musikk i Pondus, gjør serien unik.

Spillelistene i bladet kan også høres på musikk-programmet Wimp.

– Alle figurene fortjener å få vist seg fram. Vi har jobbet med Frode Øverli for å lage spillelistene. Vi mener det viser figurenes musikksmak, sier Ostad.

Spillelistene har fått morsomme navn, slik som «Pondus' gåsehud-rockere». Pondus har en datter. Hun heter Frida. Ifølge Øverli har Frida like elendig musikksmak som alle barn. Det har også kona til Pondus, Beate. Hun lytter til mannlige artister som viser bar hud. Sønnen til Pondus heter Påsan. Påsan hører på rap-musikk.

Dermed er låta «Snufs» av den norske rapperen «Kaveh» med på spillelista til Påsan.

Figuren Ponni-Petra hører på country. Det kan være alt fra Hank Williams til Willie Nelson. Men også det norske bandet D.D.E.

Figuren Else hører på artisten Engelbert Humperdinck. Men også andre artister med lignende musikk.

Siste utgave

På forsiden nå