Kultur

Norsk trolljakt mest vist i utlandet

Den norske filmen «Trolljegeren» ble vist på hele 45 internasjonale film-festivaler i 2011.

Filmen «Trolljegeren» med Otto Jespersen i hovedrollen er populær. Den ble vist på hele 45 internasjonale film-festivaler i 2011. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Filmen handler om en gruppe studenter som får bli med en trolljeger på eventyr. De jakter på troll i den norske fjellheimen. Filmen er på topp på lista over hvilke norske filmer som ble vist oftest. Det er på internasjonale film-festivaler i året som gikk.

LES MER HER: Jakter på troll

Filmen «Kongen av Bastøy» ble vist på 36 festivaler. Den ble kåret til beste film på to av dem. I tillegg fikk den tre publikums-priser. «Keeper'n til Liverpool» ble vist på 32 festivaler. Den fikk hele 13 internasjonale filmpriser. «Sykt lykkelig» følger tett etter. Den har deltatt på 31 festivaler i løpet av 2011. Anne Sewitskys film stakk av med prisen for beste film. Det var på skuespiller Robert Redfords Sundance-festival i Park City i USA.

«Oslo, 31. august» var Joachim Triers andre spillefilm. Etter verdens-premieren på filmfestivalen i Cannes er den blitt vist på 20 internasjonale filmfestivaler. Filmen har vunnet fire priser.

– 2011 er det året norsk film gjorde et stort hopp ut i verden. Regissører som Anne Sewitsky, Joachim Trier og Jens Lien er kjent som noen av de mest interessante nordiske regissørene for tiden. Stadig flere kritikere og festivaler snakker om film fra Norge som den mest spennende i Nord-Europa. Det sier direktør Nina Refseth ved Norsk filminstitutt.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå