Kultur

– Øyakonserten ødela veldig mye

Pål Waaktaar Savoy angrer dypt på konserten på Øya i 2004 med Savoy.

– Øya­-konserten ødela veldig mye, sier Waaktar Savoy i den nye boka «Tårer fra en stein». Der snakker han ut til forfatter Ørjan Nilsson.

Han forteller om livet i gruppa a-ha. Og om sin egen gruppe Savoy.

I 2004 spilte Savoy i Norge om sommeren. En konsert var på Øyafestivalen i Oslo. Konserten ble en skandale, skriver forfatteren. Den fikk skrekkelig dårlige kritikker.

I boka skriver Waaktar Savoy om den dårlige konserten:

– Øya var en jobb jeg satte veldig høyt, men så ble det en dårlig greie. Jeg skulle ikke bruke tekniker. Jeg kjøpte masse mikrofoner og skulle gjøre alt selv.

Dermed ble lyden dårlig. Anmeldere skrev at Savoy hørtes ut som amatører.

Konserten skadet turneen i Norge, ifølge boka. Publikum kom ikke på de andre konsertene. I Haugesund ble det for eksempel solgt 123 billetter av 700. I Kristiansand ble det solgt 30 av 550.

– Bortsett fra noen få konserter i 2008, har ikke Savoy vært på turné siden, skriver Nilsson i boka.

«Tårer fra en stein» handler også om oppveksten til Waaktaar Savoy. Han forteller om oppturer og nedturer. Også fra livet med gruppa a-ha. Det er ingen hemmelighet at bandet har kranglet en del.

En tid snakket han med Morten Harket om å starte en duo. De ville ikke lenger jobbe med Magne Furholmen, skriver NRK.

Waaktaar Savoy er heller ikke fornøyd med musikken a-ha har laget de siste årene.

– Nå er jeg ikke interessert lenger. Jeg syns det er fint å dra ut og spille noen låter og ha kontakt med fansen. Men måten vi lager musikk på i dag funker ikke lenger, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå