Kultur

Planlegg festival-sommeren nå

Vil du høre bra musikk i sommer? Da må du skynde deg å kjøpe billetter til festivalene.

Fortsatt er det snø og kaldt mange steder i Norge. Men mye av programmet er klart for sommerens musikk-festivaler. Og billettene forsvinner fort til de mest populære konsertene. Ukespassene er allerede utsolgt flere steder. Men du kan fortsatt sikre deg dagspass.

Eirik Kydland er redaktør i musikk-magasinet ENO. Han synes de store festivalene har en god blanding av kjente og nyere artister.

– Øya og Hove er jo de store festivalene. Men Slottsfjell har bygget seg opp til å bli en konkurrent til de to. De har mange bra artister i år. Jeg gleder meg særlig til artisten Janelle Monáe. Hun var det store høydepunktet på Øya i fjor. I år spiller hun på Slottsfjell, sier Kydland.

Før satset festivalene mest på rock og pop-musikk. Men nå har både Øya og Hove fått med mye hip hop, R&B og klubbmusikk, forteller han.

– Hove har for eksempel klubb-bandet Skrillex som et toppnavn i år. De av oss som har blitt 30 år, skjønner dem kanskje ikke helt. Men de er veldig populære. Øya satser nok på litt eldre publikummere enn Hove. Også her er det spennende hip hop og rap-artister på scenen, sier han.

Her er noen av de største festivalene:

Norwegian Wood i Oslo, 14. til 17. juni.

Det er Bryan Ferry som åpner Norwegian Wood i år. Etter ham følger artister som Lenny Kravitz, Kaizers Orchestra, Sting og James Morrison. Tom Petty and the Heartbreakers er mest populære på festivalen i år. Den konserten er allerede utsolgt.

Hove-festivalen i Arendal, 25. til 29. juni.

Liker du rapperen Snoop Dog? Da er Hove-festivalen stedet for deg. Den amerikanske indierock-gruppa The Shins og soul-sangeren Michael Kiwanuka er også populære. I tillegg spiller bland andre Wiz Khalifa, Jonas Alaska, og Lamb of God.

Holmenkollen Sommer-festival i Oslo, 29. til 30. juni.

Dette er en helt ny festival i år. De har sikret seg en av verdens største popstjerner, Rihanna. Noel Gallagher spiller også. Han er tidligere kjent fra bandet Oasis. I tillegg spiller blant andre Alison Krauss & Union Station feat. Jerry Douglas og Turbonegro.

Slottsfjell-festivalen i Tønsberg, 19. til 21. juli

Det er mye å velge mellom på Slottsfjell-festivalen. Blant andre Ane Brun, Marit Larsen, Seigmen og britiske Chase & Status. Du kan også få med deg en konsert med Mikhael Paskalev. Han er vinneren av konkurransen Urørt.

Øya-festivalen i Oslo, 7. til 11. august.

Øyafestivalen har hatt rekordsalg av billetter i år. Mange vil nok få med seg den islandske artisten Björk. Du kan også høre blant andre Ane Brun, The Stone Roses, Bon Iver, Susanne Sundfør og Karpe Diem.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå