Kultur

Promp på teater

6. mars har «Doktor Proktors Prompepulver» premiere på Nationaltheatret.

Skuespiller Kjersti Elvik synes promp er best på teater. Hun er regissør på stykket «Doktor Proktors Prompepulver» på Nationaltheatret. Det er hennes første jobb som regissør.

LES OGSÅ: Alt handler om Nesbø i høst

Nationaltheatret har kjøpt rettighetene til å sette opp Riksteatrets oppsetning.

Riksteateret reiste rundt med stykket over store deler av landet i fjor. Under oppsetningen på Nationaltheatret er det nye skuespillere.

– Det er veldig gøy å starte med noe som jeg har god kunnskap om fra før. Kunnskapen om Proktor-universet har jeg fått gjennom sønnen min på åtte, sier Kjersti Elvik til NTB.

LES OGSÅ: Reiser rundt med prompe-teater

Hun liker mange ting ved Jo Nesbøs univers.

6. mars blir det prompeteater på Nationaltheatrets hovedscene.

– Vi byr på en form som utfordrer både publikum og scenerom. Det dukker opp animasjon på veggen. Det blir pyroeffekter og Bulle skal fly. Vi har også med bøllene. For å skape en helt må man også ha med de slemme guttene. Alle gater har sine Trulser og Trymmer, sier Elvik.

Kjersti Elvik er spent før premieren.

– Jeg har ikke rukket å kjenne så mye på nerver før nå. Men jo, nå kjenner jeg det i magen. Dette er jo helt nytt for meg, sier hun.

I rollen som Doktor Proktor møter vi Kim Haugen. Ingjerd Egeberg spiller Lise og Lars Jacobsen spiller Bulle.

Ingjerd Egeberg har brukt sin egen datter for å få på plass rollen som barn.

Det er flere andre kjente navn på rollelisten. Christian Greger Strøm, Sondre Krogtoft Larsen, Lasse Lindtner, Finn Schau, Liv Bernhoft Osa og Tone Danielsen er også med i teaterstykket.

Doktor Proktor er veldig populært her i landet for tiden. I fjor besøkte Riksteatret over 70 steder med oppsetningen. Filmen om Doktor Proktor har premiere 14. mars. «Doktor Proktors sensasjonelle samling av dyr du skulle ønske ikke fantes», har også vært utstilt på flere museum. I fjor ble de stilt ut i Hunderfossen Familiepark og i Vest-Telemark Museum. Utstillingen kommer tilbake til Oslo i år. I mars, april og mai kan du se dyrene på Akershus festning. Det er ikke bare i Norge at bøkene om Doktor Proktor er populære. Bøkene er oversatt til 35 språk.

Siste utgave

På forsiden nå