Kultur

Skal fylle Oslo spektrum tre kvelder på rad

Suksessen fortsetter for Karpe Diem. I april skal de spille konsert tre kvelder på rad i Oslo.

Konsertene skal spilles i Oslo spektrum 20. til 22. april. I salen er det plass til 10.000 mennesker. Dermed kan bandet spille for 30.000 på bare tre kvelder. Det er det ikke mange som har prøvd på før og klart. Trolig er det bare Elton John som har gjort dette før i Norge, skriver Dagsavisen.

Mandag kom bandet med en ny sang. Den heter «Gunerius» og handler om et kjøpesenter i Oslo med samme navn. Sangen hører til platen «Heisann Montebello». Karpe Diem er veldig populære. De synger på norsk om mye forskjellig. For eksempel norsk politikk og kjærester. Flere ganger har de kritisert regjeringen i sangene sine, spesielt justisminister Anders Anundsen. Noen mener bandet er for slemme i tekstene sine. Men av andre får de mye ros. Bandet er kjent for sanger som «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», «Attitudeproblem» og «Den islamske elefanten».

Det er bare tre år siden Karpe Diem spilte på Oslo spektrum. Dette var den store drømmen til bandet. De gleder seg til å spille for fansen tre kvelder på rad. Men de er også litt nervøse. Kommer det ikke nok publikum, vil bandet tape mye penger. Det skriver avisen Dagbladet.

– Det er det som er spennende. Enten går vi konkurs eller så blir det legendarisk, sier Magdi Ytreeide Abdelmaguid til avisen.

Snart vil de også komme med ny musikk. De har begynt å jobbe i studio med flere sanger. Men det vil de ikke si så mye om ennå. De er opptatt av å lage sanger som får folk til å tenke litt ekstra på viktige debatter i samfunnet.

– Jeg håper vi har satt et fotspor som sier noe om folk som vokste opp da vi vokste opp i Norge, sier Chirag Rashmikant Patel.

Siste utgave

På forsiden nå