Kultur

Slipper album til minne om vokalist

Bandet A11 slipper nytt album. Malin Pettersen står nå i front, etter at vokalist Tore Andersen døde.

– Hun var en av Tores favorittsangere. Vi var veldig glad da hun takket ja til å bli med i bandet, sier medlemmene i bandet A11.

Tore Blestrud, Bjørn Haglund, Ivar Thomas og Ian Johannessen mistet det femte bandmedlemmet i A11. Tore Andersen var låtskriver og vokalist i country-bandet. I 2015 døde Andersen. Han var bare 55 år gammel.

Bandet holdt da på å lage plate. De skulle snart i studio og spille inn plata. Malin Pettersen er nå vokalist og frontfigur i bandet. Hun var gravid da hun takket ja til å bli med i bandet. Nå har hun fått barn.

– Endelig er den nye plata klar. Innspillingen startet med at vi mistet en god venn. Og sluttes med at nytt liv kommer til verden, sier bandet.

Pettersen husker godt første gang hun hørte Tore Andersen synge. Hun syns det var flott. Hun håpet de ville samarbeide om musikk senere. Slik ble det ikke. Men hun ble veldig glad for å spille inn sangene hans med A11.

– Jeg tok gledelig imot den oppgaven sammen med dette fantastiske bandet, sier hun.

Pettersen er dattera til Ivar Thomas, som spiller bass og synger i bandet. Han skriver også låter.

– Det er veldig gøy å få jobbe og stå på scenen med ham, sier hun.

Albumet har fått navnet "This Memory is on Me". På forsiden er det bilde av en tom stol. Det skal være til minne om Tore Andersen. Mange har sagt at de liker plata. Blant annet bloggen The Wilhelmsens. De kaller den for «en perle og en moderne klassiker». Bloggen «Dust of Daylight» skriver at A11 nesten alltid treffer perfekt.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå