Kultur

Sprer glede med sykdom

Alvorlig sykdom er ikke morsomt. Men filmen «The Big Sick» sprer glede likevel.

Michael Showalters «The Big Sick» har premiere på norske kinoer fredag. Filmen har vært en av de store overraskelsene på kino i USA i år. Forrige måned vant den Gledesspreder-prisen under Haugesund-festivalen. Det var mot alle odds.

Temaet i filmen er nemlig alvorlig nok: Kumail er forelsket i Emily. Hun havner på sykehus med lungeinfeksjon. En stund ser det ille ut.

– Utfordringen vår var hele veien: Hvordan skal vi holde på humoren etter at hun faller i koma? Det finnes jo ikke morsomt, sier regissør Showalter til nyhetsbyrået NTB i London.

– Jeg ville vise frykten, samtidig som det skulle være komedie. Jeg ville at publikum skulle ta det seriøst, men ikke så seriøst at ting bikket over i melodrama. Balansen var vanskelig å finne. Vi gjorde mye forskjellig i manuset. Det gjorde forhåpentlig at vi fikk det til, fortsetter han.

Showalter har store stjerner med på laget. Særlig blant de litt eldre. TV-skuespilleren Ray Romano og Oscar-vinner Holly Hunter spiller Emilys foreldre. Anupam Kher spiller en pakistansk innvandrer. Han nekter sønnen Kumail å gifte seg med kjæresten.

– Anupam er en av de største stjernene i Bollywood i India. Faktisk er «The Big Sick» er hans film nummer 500. Han har 8 millioner følgere på nettsamfunnet Twitter, sier Showalter og ler. Han innrømmer at han ikke var blant følgerne da innspillingen startet.

– Jeg skjønte ikke hvor berømt han var. Så dro vi på indisk restaurant sammen i New York. Da ble folk fullstendig gale.

Handlingen er hentet fra en «sann» historie. Likevel valgte produsentene og Showalter å ta seg friheter i valg av skuespillere.

– Skikkelsene er annerledes enn den egentlige Emilys mor og far. Vi hadde rett og slett lyst på Ray og Holly. Han er en skikkelig newyorker. Hun er en fyrrig sørstatsdame. Kjemien mellom dem er helt utrolig.

«The Big Sick» har Norges-premiere fredag. Den er tillatt for alle.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå