Kultur

Stor interesse for skrekkfilmen «It»

Stephen King har sett den, og han likte den. Mange tror at skrekkfilmen «It» blir en suksess,

Forfatteren Stephen King ga ut den populære boka i 1986. Historien handler om en gjeng barn som plages av noe fryktelig. I 1990 kom en miniserie. Den ble en suksess for kanalen ABC.

Nå kommer en ny spillefilm. Den har premiere på kino fredag.

– Jeg håpte. Men jeg forventet ikke den skulle være så bra, sier Stephen King, ifølge nettstedet Bloody Disgusting.

King har sett filmen to ganger allerede. Regissøren sendte filmen. King fikk se den på en lokal kino.

– Den er annerledes. Samtidig vil publikum kjenne seg igjen. De vil like karakterene. Hvis du liker personene, så funker som regel skrekken, sier King.

Også i USA har filmen premiere fredag. Ekspertene tror at den kan tjene mer enn 400 millioner kroner i helga. Det skriver nettstedet Deadline.

Spesielt folk i 20-årene er interessert i skrekkfilmen. «It» får mye omtale i sosiale medier. Reklamen for filmen ble sett 200 millioner ganger første dag på internett. Hashtagen #ItMovie øker også voldsomt på nettet, skriver Deadline.

Filmen handler om sju barn. De er alle «tapere» på hvert sitt vis. En sommer blir de venner. De innser at alle blir plaget av noe fryktelig. Noe som kan ta form av det de er mest redde for. Det fryktelige kalles «it» (det). Av og til er «it» en skummel klovn som heter Pennywise. Bill Skarsgård spiller klovnen.

Andy Muschietti fra Argentina har regissert filmen. Søsteren Barbara er produsent. De samarbeidet også om skrekkfilmen «Mama». Den ble populær i 2013.

– Vi vokste opp med å lese Stephen Kings bøker. Vi elsket skrekk fra vi var ganske unge. Å lese «It» var en opplevelse som endret meg, sier Andy Muschietti til Deadline.

Han forsøkte å gjenskape det han følte da han leste boka. Det er gjort noen endringer i filmen. Den største er skiftet av tid. Barna i boka lever på 1950-tallet. Filmen foregår på 1980-tallet. Muschietti er uansett enig med King: Det viktigste er at du bryr deg om personene i filmen.

– Filmen handler like mye om barna som om skrekken, sier han til Deadline.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå