Kultur

Synger om flyktningene

Bandet Razika misliker Norges politikk for asylsøkere. Nå har de laget sang om det.

Bandet Razika kommer fra Bergen i Hordaland. De er vant til å si fra når det er noe de ikke liker. Da synger de gjerne om det. Enten det er gamle kjærester eller politikk. Og sangene deres blir ofte populære. Nå har Razika laget en ny sang om flyktningkrisen. Bandet er sinte på innvandrings-minister Sylvi Listhaug og regjeringen, skriver kanalen NRK. De er ikke fornøyde med hvordan asylsøkere i Norge blir behandlet. Sangen heter «Se deg ikke tilbake».

– Vi har en regjering som er med på å spre frykt for det ukjente. Det er skremmende. De støtter en farlig måte å tenke på. At innvandrere kommer hit bare for å få ting gratis, sier Marie Amdam til NRK. Hun er vokalist i bandet.

Foreløpig vet ikke bandet hva Listhaug synes om sangen. Listhaug ble spurt av avisen Dagbladet om sangen. Men hun svarte at hun ikke hadde hørt den.

Også videoen til sangen er spesiell. Da bandet holdt på å skrive sangen, fikk de en idé.

– Hva om vi faktisk dro og møtte folkene dette faktisk handler om? Vi reiste opp på asylmottaket på Landås i Bergen og fortalte om ideen og låten. De var positive. De ble glade for at vi fortalte om deres sak, skriver bandet på nettsamfunnet Facebook.

Møtet gjorde sterkt inntrykk. Asylsøkerne fortalte dem om flukten. At de savnet hjemlandet. Og at de er triste fordi noen nordmenn tror de er såkalte lykkejegere.

– Vi snakket med en gutt som var like gammel som oss. Han sa: «Jeg hadde ikke lyst til å flykte. Alt jeg vil er å komme hjem til mitt gamle liv. Men det livet finnes ikke lenger», skriver bandet.

HER kan du lese mer om musikkvideoen.

Siste utgave

På forsiden nå