Kultur

Thornton til Berlin med sterk historie

Billy Bob Thornton viste sin nye film i Berlin. Hans egen far slo ham og snakket ikke med ham. Det hadde mye å si for at Thornton laget filmen.

Filmen «Jayne Mansfield's Car» har verdens-premiere under film-festivalen i Berlin i Tyskland. Den er laget av skuespiller og regissør Billy Bob Thornton.

Filmen handler om to familier, en amerikansk og en britisk. HIstorien skjer i Alabama i USA i 1969. Møtet mellom familiene går ikke helt som planlagt. Filmen viser hvordan krigen har preget tre generasjoner. Mange andre kjente skuespillere er med i filmen. Det er blant andre Kevin Bacon, Robert Patrick, Ray Stevenson, Katherine LaNasa og Frances O'Connor.

Thornton sa han har hatt planer om å lage denne filmen lenge. Han fortalte en personlig historie om sin egen bakgrunn.

– Fra jeg var fire år gammel, tok faren min meg med for å se på biler som hadde krasjet. Han var en voldsom ire. Det var både fysiske og verbale overgrep hjemme. Han hadde vært soldat under Koreakrigen. Jeg tror aldri jeg hadde en ordentlig samtale med ham. Men han tok med seg meg og min bror for å se biler som hadde krasjet. Han sto der i to timer og røyket mens vi ikke skjønte noen ting. Vi syntes bare det var fælt.

Thornton sa at dette var farens måte å snakke med sine sønner på. Og han sa at han er glad i faren sin tross alt.

– Selv om han slo oss og ikke snakket med oss, så forsto jeg faren min. Jeg var glad i ham. Han døde da jeg var 17 år gammel. Jeg skjønte til slutt at han ikke klarte å si det han tenkte på noen annen måte. Det var det som drev meg til å lage filmen.

– Jeg har brukt hele livet mitt på å få eldre menn til å synes at jeg er flink, så som Robert Duvall. Han har lært meg mye. Jeg er glad i ham som en slags far. Men jeg er også livredd for ham. Derfor ville jeg lage denne filmen.

Tidligere var Thornton gift med skuespiller Angelina Jolie. Hun er også på film-festivalen i Berlin. Hun spiller i filmen «In the land of blood and honey».

– Angelina er en fantastisk kvinne og en av mine beste venner. Vi snakker sammen jevnlig. Når folk skilles, blir det laget historier om hvor mye de misliker hverandre. Det har aldri vært sant om oss to. Jeg kommer til å være glad i henne så lenge jeg lever, og hun i meg. Men som venner.

Jolie er nå sammen med skuespiller Brad Pitt.

– Brad er også en venn av meg. Han er en flott fyr. Jeg er glad i begge to. Jeg er glad i barna deres og de er glad i mine. Når det gjelder å møte henne på festivalen, så har vi vært veldig opptatt begge to. Hun og jeg var glade over at vi begge skulle være her samtidig. Jeg er sikker på at vi vil møtes i ettermiddag, sa Thornton.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå