Kultur

Tilfeldig møte i musikken

Marion Ravn gir ut en ny plate. Her synger hun en trist kjærlighetssang med Thom Hell. Han er ekskjæresten til band-venninnen Marit Larsen.

Fredag kommer den nye plata til musikeren Marion Ravn. Den heter «Songs From A Blackbird».

Her synger hun blant annet en trist kjærlighetsduett med Thom Hell. Han er ekskjæresten til Marit Larsen, som Marion startet bandet M2M med.

– Ting skjedde helt tilfeldig, sier Marion Ravn til NTB.

Først møtte hun Simone Larsen fra bandet D'Sound. De to jobbet sammen i sangkonkurransen «X Factor». Så bestemte de seg for å skrive en låt sammen.

– Så møtte Simone tilfeldigvis Thom Hell på gaten. Han tilbød oss å spille inn låten i studioet hans. Der var også Even Ormestad, forklarer Marion.

Hell og Ormestad ble produsentene av den nye plata til Marion.

– Møtet med dem var enormt inspirerende. Jeg dro hjem fra studioet og skrev masse. Jeg hadde nesten ikke følt en sånn glede siden jeg var 15 år. Da satt jeg på pikerommet og skrev uten hindringer og tanker på hva det skulle bli, forteller Marion.

LES MER HER: Et trist og morsomt samarbeid

Marit Larsen og Marion Ravn fikk suksess med bandet M2M sent på 1990-tallet. Senere forsøkte Marion å få en solo-karriere i USA. Hun sang blant annet en duett med den kjente sangeren Meat Loaf.

Marion følte presset.

– Det var så mye som ikke handlet om musikk. Da jeg kom hjem til Norge, fant jeg roen. Jeg møtte mennesker som inspirerte meg og liker det samme som meg. Da husket jeg hvorfor jeg begynte med musikk, sier Marion.

Hun har skrevet nesten alle sangene på den nye plata sammen med andre. Hun har samarbeidet med både Lene Marlin, Simone Larsen, Lisa Miskovsky, Børge Fjordheim, Thom Hell og Aleksander With.

– Jeg skriver en del alene, men jeg er så glad i å skrive med andre, sier Marion.

LES MER HER: Alt er enkelt i Honningbarnas verden

Før kunne hun få beskjeder som «Gå hjem og skriv en hitlåt!».

– Jeg har prøvd å følge slike oppskrifter før, men det blir aldri ekte. Nå prøver jeg å skrive låter jeg selv er glad i, for å se om folk liker dem. Jeg skriver sanger fra hjertet, ikke som en fabrikk-arbeider.

«Songs From A Blackbird» er absolutt ingen munter plate.

– Når jeg er trist, skriver jeg flere låter. Men ikke alle handler 100 prosent om meg, sier Marion.

LES MER HER: Gamle sanger fra deLillos får ny vri

I mai skal hun gifte seg med snøbrettkjøreren Andreas Wiig. Men selv om kjærlighetslivet er bra, får han mye av skylden for de triste sangene.

– Kjæresten er borte så mye. Noen ganger er han borte i to måneder av gangen. Slikt blir det litt låter av. Han er hjemme i fire dager nå, så jeg er glad, sier Marion.

Selv drømmer hun om å dra ut på turné med den nye musikken sin. Hun er spent på anmeldelsene til plata «Songs From A Blackbird». Uansett er hun stolt av plata.

– Jeg har laget et album jeg er glad i og står for. Det tok to år, og ble så fint som jeg ville ha det, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå