Kultur

Unge flyktninger får konsert og venner

4. august er det en spesiell konsert i Trondheim. Den skal ønske flyktningene velkommen til byen.

Festivalen Olavsfestdagene og Trondheim kommune holder en uvanlig konsert i august. Artister som Nico & Vinz, Tinariwen fra Mali og Tedros Ermias fra Eritrea/Norge skal spille. Konserten er en velkomstfest for flyktninger som har fått opphold i Norge de siste tre årene. Det skal være rundt 750 flyktninger, skriver nettstedet trd.by. De skal ønskes velkommen. Og få hjelp til å bli kjent med andre nordmenn.

Dette blir den mest viktige konserten under hele festivalen. Det mener Petter Myhr. Han er direktør for festivalen.

– De har vært på flukt. De har forlatt noe kjært. Nå starter de et nytt liv som trondhjemmere. Det er en stor forandring som det er viktig å markere, sier han på festivalens nettside.

Målet er å samle 5.000 mennesker til fest og god mat. Trondheim kommune har søkt etter frivillige som er 16 og 25 år gamle. De får oppgaven i å ta imot de nye trondhjemmerne. I forrige uke søkte kommunen etter 180 ungdommer. På bare noen få dager hadde 100 meldt seg. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg synes det er veldig bra. Kanskje vi kan snakke norsk og lære om kulturen. Den er veldig forskjellig fra i Afghanistan. Nordmenn er ganske sjenerte når man møter dem for første gang, sier Zabihullah Hassani (17) til Trd.by.

Også andre folk kan være med på festen. De må betale billetten sin selv.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå