Kultur
Bilde 1 av 2

Vamp byr på ny musikk og gamle minner

Ny turné, nytt album og ei bok om bandet – fansen av Vamp kan glede seg.

«La La La» er navnet på det nye albumet til gruppa Vamp. Samtidig med albumet slipper de ei bok. De kaller det ei «albumbok». Den har samme form som en singel på vinyl.

Lars Eirik Støle hadde ideen. Han er det nyeste medlemmet av gruppa. Støle ble med i Vamp i 2015.

I boka får fansen både tekster, bilder og intervjuer. De får vite mer om musikkalbumet. Blant annet får de vite at albumet ikke skulle kommet nå.

Men plutselig dukket det opp en melodi det var vanskelig å gi slipp på, forteller Odin Staveland i boka. Han snakker om låten «Amilia» Den er skrevet av faren hans, Vamp-sjef Øyvind Staveland.

– Låten startet ideen til å lage ei plate. Låten ble laget før turneen sommeren 2016. Bandet fikk høre den mens vi var på veien. Vi dro rett i studio etter turneen og spilte den inn. Etterpå ble det veldig fristende å lage ei hel plate, sier Odin Staveland.

«La La La» er Vamps 11. album. Nå skal gruppa ut på en stor turné. De spiller rundt 40 konserter fra 20. oktober og helt fram til 18. desember.

Der blir det både nytt og gammelt å høre. Gitarist Bjørn Berge ble med i gruppa i 2014. I boka forteller han at han har respekt for Vamps klassikere.

– Men særpreget mitt skinner igjennom. Og når vi spiller ting som jeg selv har vært med på å utvikle, får jeg strengene til å låte enda mer Bjørn Berge, sier gitaristen.

Han innrømmer at han også er glad i å spille fritt – «til bandets store fortvilelse», som det står i boka.

– Jeg holder meg stort sett til planen, men det er rom for å variere. Og jeg velger selv hvor lang gitarsoloen skal være.

Berge roser Øyvind Staveland. Han synes Staveland er flink til å utfordre bandet til å utforske.

– Han utstråler en enorm energi, og det er inspirerende, sier Berge.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå