Kultur

Vil ikke synge for Frelsesarmeen

Artist Martine Rygvold trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonsert. Årsaken er hvordan organisasjonen behandler homofile.

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonserter. Årsaken er organisasjonens behandling av homofile, skriver nyhetsbyrået NTB.

Frelsesarmeen arrangerer konserter hvert år før jul og samler inn penger til organisasjonen.

En av artistene som trekker seg er Martine Rygvold. Hun var med i sangkonkurransen Idol.

– Jeg har bestemt meg for å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier hun til avisa Adresseavisen.

Kanalen TV 2 fortalte at Are Veraas ikke får være sekretær i en av Frelsesarmeens menighet fordi han er homofil og har kjæreste.

Det har ført til at fotball-klubben Rosenborg velger å kutte sin støtte til organisasjonen. Fotball-laget pleier å gi 25.000 kroner til Frelsesarmen hver jul, skriver nettavisa VG Nett.

Andrew Hannevik er informasjonssjef i Frelsesarmeen. Han sier til nettavisa adressa.no at Frelsesarmeen respekterer at Rosenborg må få støtte hvem de vil.

LES OGSÅ HER: En av seks ville flyttet seg unna homofile

Da bandet Soup hørte dette, valgte de også å trekke seg fra grytekonserten til Frelsesarmeen i Trondheim.

Nå har også Klaus Sonstad trukket seg. Han er blant annet kjent fra radioduoen Are og Odin.

– Jeg har like stor respekt for Frelsesarmeens arbeid for fattige og folk som sliter. Men jeg har problemer med å forstå at de kan nekte å la et menneske leve et liv i kjærlighet med en samboer eller ektefelle, sier Sonstad til Adresseavisen.

Bandet D.D.E. sier til avisen at de vil spille konserten lørdag som planlagt.

– Vi er på ingen måte enige i deres bestemmelse for homofile. Samtidig synes vi at de gjør så mye bra at vi støtter dem. Det har vi gjort i mer enn 15 år, sier Bård Jørgen Iversen i bandet til Adresseavisen.

Siste utgave

På forsiden nå