Klar mening

– Vi grep sjansen og flyttet til Norge

– Jeg har alltid vært et karriere-menneske. Det har ikke vært lett å være borte fra jobb. Så å få lov til å dra på jobb har vært veldig godt, skriver Ishani Hettiarachchi.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Det er ikke enkelt å rive seg løs og flytte til et fremmed land langt fra det kjente hjemme.

Men min mann og jeg var klare. Vi ønsket et nytt eventyr utenfor hjemlandet vårt – Sri Lanka. En ny mulighet åpnet seg da mannen min fikk jobb. Vi grep sjansen og flyttet til Norge i oktober 2022. Da var jeg nesten ferdig med masteroppgaven min. Så det var den perfekte sjansen for meg til å begynne på nytt, også.

Jeg fullførte studiene. Da var jeg ivrig etter å komme tilbake i arbeid så raskt som mulig. Å lære norsk ble min høyeste prioritet.

Jeg sjonglerte mellom å lære språk, søke jobb og å finne nye vennskap i et fremmed land. Det var ikke så lett.

Men med tiden lærte jeg å være tålmodig og snill med meg selv. Jeg tok meg tid til å utforske byen, oppleve alle fire årstider, delta i ulike aktiviteter. Som strikking, ski, hytteturer, søndagsturer og hagearbeid om våren og sommeren.

Et av de første stedene jeg besøkte mens jeg utforsket nærområdet mitt, var det lokale biblioteket – Deichman Lambertseter.

Jeg husker mitt første besøk. Det var en søndagskveld i november 2022. Jeg har alltid elsket å lese bøker. Jeg hadde til og med et lite bibliotek hjemme i Sri Lanka.

Jeg ble med på språkkafé og forelsket meg i den varme atmosfæren. Det ga også en mulighet til å fordype meg i norsk kultur.

Jeg føler meg hjemme hver gang jeg er der. Enten det er for å låne bøker, høre på foredrag eller møte venner.

En venn fra norskkurset mitt og jeg deltok i Spira drivhus-prosjektet som frivillige. Vi dyrket frukt, grønnsaker og blomster for lokalsamfunnet om våren og sommeren i fjor. Det var en veldig spennende opplevelse for meg.

Etter en stund tok jeg kontakt med det lokale biblioteket mitt. Jeg fikk en praksisplass. Da kunne jeg øve på norsk mens jeg ble kjent med norsk arbeidskultur.

Dette er en verdifull erfaring for meg på så mange måter. Dette er første gang jeg jobber i Norge. Mitt lokale bibliotek er som mitt andre hjem.

Jeg har alltid vært et karriere-menneske. Det har ikke vært lett å være borte fra jobb. Så å få lov til å dra på jobb og bidra til samfunnet har vært veldig godt for min mentale helse.

Jeg kan hjelpe folk hver dag, forstå ulike generasjoners behov og oppleve litteraturens kraft.

Mer fra Klar mening

Siste utgave

På forsiden nå