Norge

Fjerner salt fra kjøttdeig

Selskapet NorgesGruppen fjerner salt og vann fra sine varer med kjøttdeig.

Matvarekjeden NorgesGruppen vil endre kjøttdeigen sin og varer med kjøttdeig. De vil fjerne salt og vann.

Planen er å fjerne alt salt og vann fra kjøttdeig, karbonadedeig og kyllingdeig. Det melder NorgesGruppen tirsdag. I dag brukes det årlig 90 tonn salt i varene med kjøttdeig.

– Det betyr at folk vil få i seg mye mindre salt. Dersom resten av bransjen følger etter, vil det til sammen være 270 tonn salt, sier Bård Gultvedt. Han er direktør for næringspolitikk i NorgesGruppen.

I dag blir det tilsatt 1 prosent salt og 5 prosent vann.

– Det er nærmest uten grunn. Mye salt er en viktig årsak til hjerte- og karsykdommer, forteller Gultvedt.

I Norge spiser vi i gjennomsnitt 10 gram salt daglig. Men målet er å bare få i seg 5 gram.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå