Frank Mugisha leder organisasjonen Sexual Minorities Uganda (SMUG). Han får Thorolf Raftos Minnepris. Årsaken er at han har kjempet åpent for de homofiles rettigheter i landet Uganda. I Uganda er det ulovlig og straffbart å være homofil. Det har vært forbudt i mange år. Myndighetene i Uganda skal snart bestemme om homofile skal settes i fengsel resten av livet. Det er hvis de blir oppdaget.

Mugisha har flere ganger blirr truet med å bli drept. Mange liker ikke at han åpent kjemper for de homofile. Andre i SMUG har blitt drept.

– Jeg vil gratulere Sexual Minorities Uganda med prisen. De er modige som arbeider for lesbiske, homofile, bifile og trans-personers rettigheter i Uganda, sier Jonas Gahr Støre. Han er utenriksminister i Norge.

Rafto-prisen er delt ut hvert år siden 1987. I år deles prisen ut for 25. gang. Det skjer på Den Nationale Scene i Bergen 6. november. Prisen ble laget for å minnes professor Thorolf Rafto. Han kjempet for menneske-rettigheter. Prisen gis til personer og organisasjoner som kjemper for menneske-rettigheter.

Biskop José Raúl Vera López fra Mexico fikk prisen i fjor.